yunusis1
Hectopat
Daha fazla  

- Sistem Özellikleri
 - Masaüstü: RTX 3070 Gigabyte Eagle OC, Ryzen 5 5600, B550M DS3H rev 1.5, 16GB RAM, 700W FSP 80+ Bronze
Laptop: RTX3060 (130W), i7-11800H, 16Gb Ram, 1TB 970Evo Plus, 17" QHD Ekran 

- Meslek
 - Avukat

ThrottleStop ile yine Technopat forumda benim işlemcim(i7 10870h) için önerilen undervolt ayarlarını yaptım. Birkaç mavi ekran ve donma sonrası başım ağrımasın diye undervolt yapmaktan vazgeçtim ve ThrottleStop üzerinde fıvr sekmesindeki tüm ayarlar için en alttaki default tuşlarına basıp, sağ alttaki Save voltage immediately seçeneğe basıp apply tuşuyla kaydettim. Bilgisayarı kapatıp açtım ama işlemcim 1.78 GHz'e takılı kaldı (baz 2.2 GHz). Klasördeki .ini dosyasını silip yeniden başlattım yine düzelmedi. Prochot bd ayarının tikini kaldırdım, options kısmındaki Prochot'ı 5 yaptım ve daha internette yazan bir sürü çözümü denedim ancak hala işlemci Turbo modda bile 1.78 GHz'e takılı kaldı. Nasıl çözebilirim?
Güncelleme: Laptopu prizden çekinde 2-3GHz arası güce yükseliyor, prizi takınca tekrar 1.78GHz'e sabitleniyor frekans

Güncelleme: Laptopu prizden çekinde 2-3GHz arası güce yükseliyor, prizi takınca tekrar 1.78GHz'e sabitleniyor frekans

Son düzenleme: