Throttlestop'ta BD PROCHOT ne işe yarar?

Eki Görüntüle 667635

Evet. Zaten işlemci o değeri geçmemek için elinden gelen her şeyi yapar. Gerekirse çekirdekleri devre dışı bıraklır. 1-2 derece üstüne anlık zıplama yapabilir. Ama genel olarak o değeri geçmez.

BD Prothoc ayarı. GPU'dan dolayı oluşan sıcaklıktan dolayı da işlemcinin frenlemesi. Yani "Dış etkenlerden dolayı işlemci ısınmışsa yine de frenlesin mi yoksa iç sıcaklığa göre mi karar versin?" ayarı.
Eğer İşlemci ile GPU'nun soğutması için ayrı soğutma boruları kullanılıyorsa o ayarı kapatın. Eğer aynı ısı borusu hem işlemci hem de GPU üzerinden geçiyorsa açık kalsın. (Varsayılan olarak açık geliyor.)
Üstünden biraz geçmiş ola bilir ama çok merak ettim. Şimdi demişsiniz ki BD Prochot ayarı dış sıcaklığa göremi yoksa iç sıcaklığa göremi karar vermesini sağlıyor. Peki, şunu soracağım gpunun sıcaklığı işlemciyi de ısıtmışsa işlemcinin de dahili sıcaklığı gpu ile aynı olmazmı?
Yani ne demek istediğimi açıklayayım:
Örneğin gpu 95 derece ama işlemci gpu olmasa 60 derecelerde dolanıyor. Lakin gpu işlemciyi kendi sıcakığıyla etkileyerek 90 derecelere çıkarıyor şimdi biz gittik BD PROCHOTu devre dışı bıraktık. İşlemcinin 90 derece olmasından dolayı yine frenleme yapmayacakmı?
 

Geri
Yukarı