Thunderbolt 4 to HDMI ve DisplayPort kablo önerisi

KorayEray

Hectopat
Merhaba,

Laptopımda Thunderbolt 4 çıkışı mevcut. Cihazımı hem DP girişi olan bir monitöre bağlamak istiyorum hem de ara sıra TV'den görüntü almak için HDMI çıkışı olan TV'ye bağlamak istiyorum. Bu konuda kablo kalitesinin önemli olduğunu duymuştum. Konuyla ilgili önerilerinizi paylaşabilirseniz minnetter kalırım.

Bilgisayarım: MSI - Vector 15.6" 165hz

Merhaba,

Laptopımda Thunderbolt 4 çıkışı mevcut. Cihazımı hem DP girişi olan bir monitöre bağlamak istiyorum hem de ara sıra TV'den görüntü almak için HDMI çıkışı olan TV'ye bağlamak istiyorum. Bu konuda kablo kalitesinin önemli olduğunu duymuştum. Konuyla ilgili önerilerinizi paylaşabilirseniz minnetter kalırım.

Bilgisayarım: MSI - Vector 15.6" 165hz

HDMI ve DisplayPort aynı çıkıştan vereni görmedim ama 2 HDMI çıkışı verebilen Hub var mevcutta. İşinizi göreceğini düşünüyorum. DP monitörünüze HDMI ile bağlantı sağlayabilirsiniz HDMI'in vardır.

HDMI ve DisplayPort aynı çıkıştan vereni görmedim ama 2 HDMI çıkışı verebilen Hub var mevcutta. İşinizi göreceğini düşünüyorum. DP monitörünüze HDMI ile bağlantı sağlayabilirsiniz HDMI'in vardır.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben ayrı ayrı kablolar olarak kastetmiştim ancak yanlış izah ettim sanırsam :) Thunderbolt 4 to DP ve HDMI için ayrı ayrı kablolar arıyordum.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben ayrı ayrı kablolar olarak kastetmiştim ancak yanlış izah ettim sanırsam :) Thunderbolt 4 to DP ve HDMI için ayrı ayrı kablolar arıyordum.

Type-C to DP için Monster öneririm. 2 yıldır kullanıyorum memnunum.
HDMI içinde bunu kullanabilirsiniz.
Alfais 4330 Usb Type C 3.1 To HDMI Çevirici Dönüştürücü, Bilgisayarlar İçin : Amazon.com.tr: Elektronik

Type-C to DP için Monster öneririm. 2 yıldır kullanıyorum memnunum.
HDMI içinde bunu kullanabilirsiniz.
Alfais 4330 Usb Type C 3.1 To HDMI Çevirici Dönüştürücü, Bilgisayarlar İçin : Amazon.com.tr: Elektronik

Önerileriniz için teşekkür ederim, Thunderbolt 4 için kablo arıyorum.

Önerileriniz için teşekkür ederim, Thunderbolt 4 için kablo arıyorum.

Thunderbolt 4 için diyorsunuzda ayrıca bir 80 GB/s veri aktarımı yapmanız gereken bir durum mu var? Ben Monster'dan aldığım kabloyu Thunderbolt 4 çıkışı ile kullanıyorum ( 2K 165Hz monitörde).
Aynı ekteki gibi 2 tane DP'ye bile izin veriyor hatta. Type-C to DP kablolar zaten normal Type-C çıkışlarda çalışmaz. Ekran kartının output kanal bağlantısı varsa çalışır. Sizin istediğiniz ayrıca bir veri aktarımı gibi bir şey sözkonusu ise o tip veri çıkışlı sadece kablo halinde bulunmuyor. Ya dock station tarzı ya da dock arayüzlü bir cihaz çıkışı ile gerçekleşiyor.

1668457541485.png

Thunderbolt 4 için diyorsunuzda ayrıca bir 80 GB/s veri aktarımı yapmanız gereken bir durum mu var? Ben Monster'dan aldığım kabloyu Thunderbolt 4 çıkışı ile kullanıyorum ( 2K 165Hz monitörde).
Aynı ekteki gibi 2 tane DP'ye bile izin veriyor hatta. Type-C to DP kablolar zaten normal Type-C çıkışlarda çalışmaz. Ekran kartının output kanal bağlantısı varsa çalışır. Sizin istediğiniz ayrıca bir veri aktarımı gibi bir şey sözkonusu ise o tip veri çıkışlı sadece kablo halinde bulunmuyor. Ya dock station tarzı ya da dock arayüzlü bir cihaz çıkışı ile gerçekleşiyor.

Eki Görüntüle 1572782

Thunderbolt daha hızlı veri aktardığı için bir direkt bir kablosu olduğunu düşündüm ancak dönüştürücü vb. bir şey mi kullanmam gerekir? HDMI yerine Thunderbolt'tan DP alıp gecikme yaşamamak istemiştim. Yani Type-C to DP yapınca direkt ekran kartından gelmiyor diye biliyorum. O yüzden arka soketlerden direkt ekran kartından görüntü almak için böyle olduğunu düşünüyordum.

Thunderbolt daha hızlı veri aktardığı için bir direkt bir kablosu olduğunu düşündüm ancak dönüştürücü vb. bir şey mi kullanmam gerekir? HDMI yerine Thunderbolt'tan DP alıp gecikme yaşamamak istemiştim. Yani Type-C to DP yapınca direkt ekran kartından gelmiyor diye biliyorum. O yüzden arka soketlerden direkt ekran kartından görüntü almak için böyle olduğunu düşünüyordum.

NVIDIA ekran kartlı laptoplarda denetim masasında hangi çıkıştan ne veriliyor gösteriyor. Bu sebeple söylemiştim. Thunderbolt teknolojisi veri aktarımı için kullanılıyor. Burada Thunderbolt'tan direk görüntüyü veri olarak aktarayım gibi bir mevzu yok maalesef. Bu Thunderbolt çıkışlarına takacağınız Type-C to DP ya da Type-C to HDMI kablolar Media arayüzü olarak ekran kartından direk çalışıyor. Bu sebeple bu kabloları kullanıyoruz. Anakartın GPU Switch yapısıyla alakalı mevzu aslında. Eğer ki thunderbold çıkışınıza ekran kartı bağlantısı yoksa thunderbold üzerine takacağınız dock ya da DP kabloları görüntü vermez. Bu sebeple sorununuz çözülmüş olmayacak. Mevzu karışık görünsede işi basite indirgemek adına şöyle anlatayım. Kullandığınız laptopta HDMI ve DP çıkışlarınızın sayısına bakın. Sonra NVIDIA panelinden size az önceki attığım görseldeki menüye bakın. Çıkış sayısı HDMI ve DP soketlerinizden fazlaysa thunderbold çıkışına Type-C to DP kablo takarsanız çalışır. Eğer ki öyle değilse laptopa 40 takla attırsanız görüntü alamazsınız ek olarak. (Bu arada anlattığım durum günümüz laptopları için. Eski model laptoplarda Switch sistem olmadığı için durum daha karışık).

NVIDIA ekran kartlı laptoplarda denetim masasında hangi çıkıştan ne veriliyor gösteriyor. Bu sebeple söylemiştim. Thunderbolt teknolojisi veri aktarımı için kullanılıyor. Burada Thunderbolt'tan direk görüntüyü veri olarak aktarayım gibi bir mevzu yok maalesef. Bu Thunderbolt çıkışlarına takacağınız Type-C to DP ya da Type-C to HDMI kablolar Media arayüzü olarak ekran kartından direk çalışıyor. Bu sebeple bu kabloları kullanıyoruz. Anakartın GPU Switch yapısıyla alakalı mevzu aslında. Eğer ki thunderbold çıkışınıza ekran kartı bağlantısı yoksa thunderbold üzerine takacağınız dock ya da DP kabloları görüntü vermez. Bu sebeple sorununuz çözülmüş olmayacak. Mevzu karışık görünsede işi basite indirgemek adına şöyle anlatayım. Kullandığınız laptopta HDMI ve DP çıkışlarınızın sayısına bakın. Sonra NVIDIA panelinden size az önceki attığım görseldeki menüye bakın. Çıkış sayısı HDMI ve DP soketlerinizden fazlaysa thunderbold çıkışına Type-C to DP kablo takarsanız çalışır. Eğer ki öyle değilse laptopa 40 takla attırsanız görüntü alamazsınız ek olarak. (bu arada anlattığım durum günümüz laptopları için. Eski model laptoplarda Switch sistem olmadığı için durum daha karışık).

Paugge USB C To Displayport Kablo - Dp 1.4 Thunderbolt3

Mesela yukarıda paylaştığım kabloyu ben Thunderbolt 4 soketine taktığım zaman herhangi bir gecikme yaşamadan G-SYNC açabilecek şekilde yüksek Hz olarak ekran paylaşabileceğim değil mi? Laptop ekranımı gecikme yaşamadan DP üzerinden monitöre bağlamak istiyorum, laptopta HDMI, USB 3.2 Gen2/DP(yan tarafta yer alıyor) ve Thunderbolt 4 görüntü çıkışları var. En kaliteli şekilde Thunderbolt üzerinden alabileceğimi düşündüğümden böyle bir kablo arayışına girdim.

Paugge USB C To Displayport Kablo - Dp 1.4 Thunderbolt3

Mesela yukarıda paylaştığım kabloyu ben Thunderbolt 4 soketine taktığım zaman herhangi bir gecikme yaşamadan G-Sync açabilecek şekilde yüksek Hz olarak ekran paylaşabileceğim değil mi? Laptop ekranımı gecikme yaşamadan DP üzerinden monitöre bağlamak istiyorum, laptopta HDMI, USB 3.2 Gen2/DP(yan tarafta yer alıyor) ve Thunderbolt 4 görüntü çıkışları var. En kaliteli şekilde Thunderbolt üzerinden alabileceğimi düşündüğümden böyle bir kablo arayışına girdim.

Aynen bu kabloda işinizi görecektir. Direk DP çıkışına bağladığınızda da aynı sonucu alacaksınız. Paylaştığım Monster'ın kablosuyla aynı özelliklerde paylaştığınız kabloda. HDR açık G-Sync ile 2K 165Hz'yi sorunsuz alabiliyorum. Sizin kullanacağınız çözünürlülük 8K değilse bu kablolarla sorun yaşamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı