THX Spatial Audio ve 7.1 farkı nedir?

Aldım valorant oynuyorum thx yazıyor yeşil renkte hiç bişe anlamadım her oyunda desteklemıyor galiba
Bahsettiğiniz yeşil THX ibaresi bu oyunun THX için özel olarak tasarladığını ifade eder. Bu tarz oyunlar için THX uygulamasında özel ses modları olur(environmental, competetive gibi). Her oyunu desteklemesi konusunda ise THX bütün sistem seslerine etki eder. Yani yeşil THX ibaresinin olmadığı programlarda da THX etkisini yaşayabilirsiniz.

@Meriç Çeliktekin kral konudan bağımsız aslında biraz Razer BlackShark V2 HyperSpeed siparişi verdim bugün ama bazı yerlerde bu THX uygulamasının ücretli olduğu söyleniyor. Bu kulaklığı alınca her türlü Razer tarafından aktivasyon kodu veriliyor mu bilgin varsa yardımcı olabilir misin?

@Meriç Çeliktekin kral konudan bağımsız aslında biraz Razer BlackShark V2 HyperSpeed siparişi verdim bugün ama bazı yerlerde bu THX uygulamasının ücretli olduğu söyleniyor. Bu kulaklığı alınca her türlü Razer tarafından aktivasyon kodu veriliyor mu bilgin varsa yardımcı olabilir misin?
Eskiden (2023 öncesi) Razer bunun için kutunun içinde aktivasyon kodu gönderiyordu. Fakat artık destekli ürünlerde cihazın bağlantısını gerçekleştirdiğinizde THX Apo., Synapse ve diğer ilgili servisleri genellikle kendisi yüklemeye başlıyor. Bu yükleme tamamlandıktan hemen sonra cihazınızını yeniden başlatmanız gerekmekte ve bunun ardından Razer Synapse uygulamasını açtığımızda çıkan ekranda sizi cihazınız karşılar. Bu menü üzerinden ürününüz hakkında en ince ayarları gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca artık desteklenen cihazlarda THX tamamı ile Synapse içine gömülmüş durumda. Yine uygulama içerisinden THX hakkında bilgi alabilir ve THX ayarlarına erişebilirsiniz.

Kısacası eğer ürününüz destekliyorsa sürücüleri kurduktan sonra THX'e ücretsiz erişim sağlayabileceksiniz.

Eğer konu hakkında daha faza bilgiye veya yardıma ihtiyacınız olursa çekimden sorabilirsiniz.

Eskiden (2023 öncesi) Razer bunun için kutunun içinde aktivasyon kodu gönderiyordu. Fakat artık destekli ürünlerde cihazın bağlantısını gerçekleştirdiğinizde THX Apo. Synapse ve diğer ilgili servisleri genellikle kendisi yüklemeye başlıyor. Bu yükleme tamamlandıktan hemen sonra cihazınızını yeniden başlatmanız gerekmekte ve bunun ardından Razer Synapse uygulamasını açtığımızda çıkan ekranda sizi cihazınız karşılar. Bu menü üzerinden ürününüz hakkında en ince ayarları gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca artık desteklenen cihazlarda THX tamamı ile Synapse içine gömülmüş durumda. Yine uygulama içerisinden THX hakkında bilgi alabilir ve THX ayarlarına erişebilirsiniz.

Kısacası eğer ürününüz destekliyorsa sürücüleri kurduktan sonra THX'e ücretsiz erişim sağlayabileceksiniz.

Eğer konu hakkında daha faza bilgiye veya yardıma ihtiyacınız olursa çekimden sorabilirsiniz.

Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Bugün deneme fırsatım oldu dediğiniz gibi uygulama içine gömülmüş sanırım çünkü Windows'un ses kısmında tek kulaklık seçeneği var ve Synaps zaten farklı bir şey seçilmesine izin vermiyor. Fakat Synapsın olması gerektiği gibi çalışmadığını düşünüyorum. Yükledim, yeniden başlattım cihazı tanıyor uygulama fakat ekolayzır ayarı yaptığımda veya THX'e geçtiğimde hiçbir şey değişmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada kulaklığım blackshark v2 hyperspeed.

Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Bugün deneme fırsatım oldu dediğiniz gibi uygulama içine gömülmüş sanırım çünkü Windows'un ses kısmında tek kulaklık seçeneği var ve Synaps zaten farklı bir şey seçilmesine izin vermiyor. Fakat Synapsın olması gerektiği gibi çalışmadığını düşünüyorum. Yükledim, yeniden başlattım cihazı tanıyor uygulama fakat ekolayzır ayarı yaptığımda veya THX'e geçtiğimde hiçbir şey değişmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada kulaklığım blackshark v2 hyperspeed.
Yaşadığınız sorunu paylaştığınız için çok teşekkürler.

Öncelikle sorunu anlatmakla çok iyi yapmışsınız teşekkürler. Evet, belirttiğiniz sorun bir süredir THX ve Razer'ın gündeminde olan bir sorun. Windows'un yerleşik ses motorundan kaynaklı bir problem olduğundan dolayı sorun üzerinde çalışması biraz zor. Yani karmaşık bir problem. En son THX'te görev aldığım dönem en büyük sorun buydu ve bu sorun devam ediyor.

Dilerseniz şu şekilde yapalım; ben sizin için sorunu özel takibime alayım ve süreci sizinle paylaşayım. Böylelikle sorunun çözülmesine doğrudan katkı sağlamış olursunuz. Sizin için de uygun mudur?

Yaşadığınız sorunu paylaştığınız için çok teşekkürler.

Öncelikle sorunu anlatmakla çok iyi yapmışsınız teşekkürler. Evet, belirttiğiniz sorun bir süredir THX ve Razer'ın gündeminde olan bir sorun. Windows'un yerleşik ses motorundan kaynaklı bir problem olduğundan dolayı sorun üzerinde çalışması biraz zor. Yani karmaşık bir problem. En son THX'te görev aldığım dönem en büyük sorun buydu ve bu sorun devam ediyor.

Dilerseniz şu şekilde yapalım; ben sizin için sorunu özel takibime alayım ve süreci sizinle paylaşayım. Böylelikle sorunun çözülmesine doğrudan katkı sağlamış olursunuz. Sizin için de uygun mudur?
Tabii ki, çok sevinirim. Ben şimdilik sildim tamamen Synapsı arkada çalışan hiçbirşey yok. Böylece modlar arasında kulaklığın tuşuyla geçiş yapabiliyorum(müzik,oyun vs.). Oyunlarda da denedim çevresel ses gayet net anlaşılıyor. Zaten kulaklığı bağladığımdan beri açılış programlarında gözüken, adında thxhelper gibi birşey yazan bir program var. Sanırım o yüzden sorun yaşamadım synapsı kaldırınca. Bu şekilde memnunum şu anda. Ama süreçten haberdar ederseniz sevinirim. Teşekkür ederim tekrardan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı