THY 737-MAX ile Nasıl Bir Yol İzleyecek?

Uçar mıydınız?

• Oy verenlerin toplamı
    10
Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Üzerinde kara bulutların dolaşmaya devam ettiği Boeing firmasının malum uçağı B737-MAX'lerin 2020 ile beraber uçuşlara başlaması öngörülüyor. Fakat hala kafalar karışık. Ne kadar önüne geçilebildi sorunların kimse bilmiyor. THY de bu durumdan etkilenen firmaların başında geliyor. Çünkü hali hazırda aktif ve bekleyen siparişleri bulunuyor. Aşağıdaki videoda da bu konuya değinilmiş ama kişisel görüşler çok çelişkili hala.

Peki sizlere soralım. Raporlar yayınlansa ve uçakta bir sorun kalmadığının belgeleri kamuoyu ile paylaşılsa ve ertesi hafta uçuşunuz B737-MAX ile olsa siz uçar mıydınız yoksa değişiklik mi talep ederdiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Seferlerin başladığı ilk günlerde ciddi problemlerle karşılaşılacak, bu net. Uçakları kullanacak her şirketin ciddi bir şekilde güven tazelemesi gerekiyor bu konuda. Artık yönetim kurulunu bir 737 MAX 8'e doldurup belli uçuşlar yaptırılarak mı tazelenir yoksa daha az zahmetli bir yolunu bulurlar mı bilmiyorum. :D

Bu arada ben uçardım herhalde, uçakla seyahat etmeye başladıktan sonra fark ettim ki başıma bir şey gelir mi şüphesiyle binilen her uçak insana biraz sonra düşecekmiş hissi yaşatıyor. Bazen fazla düşünmemek gerekiyor.

Seferlerin başladığı ilk günlerde ciddi problemlerle karşılaşılacak, bu net.
Bazı söyleyenlere göre bu korku ve önyargının önüne geçmek için uçak bilgisi genel olarak verilecekmiş. Yani direkt "sizin uçuşunuz MAX ile" değil de "sizin uçuşunuz B737-800/NG/MAX ile" diye bilgilendirme yaparak birbirlerinden bir farkı olmadığı insanlara anlatılmaya çalışılacakmış.

Bazı söyleyenlere göre bu korku ve önyargının önüne geçmek için uçak bilgisi genel olarak verilecekmiş. Yani direkt "sizin uçuşunuz MAX ile" değil de "sizin uçuşunuz B737-800/NG/MAX ile" diye bilgilendirme yaparak birbirlerinden bir farkı olmadığı insanlara anlatılmaya çalışılacakmış.

Başka bir ülkede nasıl bir tepkiyle karşılaşılır kestiremiyorum. Ama bizim insanımızı iyi tanıyorum. Seferlerin başlamasına kısa bir süre kala tekrar MAX haberleri ülke gündeminde dolanmaya başlar. Yolcular inatla check-in'de uçağın tipini sorar. Gerisi de oradaki kişinin ikna kabiliyetine bağlı bence. ''B737-800/MAX/NG'' cevabını alan yolcunun ''Bana MAX mı değil mi onu söyle kardeşim'' deme ihtimali yüksek. :D

Yolcular inatla check-in'de uçağın tipini sorar.
Kesin direkt B737 diyip kapatırlar gerisini bilmiyoruz derler eminim:)
Başka bir ülkede nasıl bir tepkiyle karşılaşılır kestiremiyorum.
United Airlines galiba direkt söyleyecekmiş uçuşunuz MAX ile diye ve değiştirmek isteyenlere ücretsiz değişim hakkı tanıyacakmış. Kısacası uçağa değil müşterilere tercih hakkı verecekler anlaşılan.

United Airlines galiba direkt söyleyecekmiş uçuşunuz MAX ile diye ve değiştirmek isteyenlere ücretsiz değişim hakkı tanıyacakmış. Kısacası uçağa değil müşterilere tercih hakkı verecekler anlaşılan.

Hatta United Airlines ilk MAX uçuşunu şirketin üst yönetimindeki kişiler ile yapacak diye gördüm. Doğruysa müşteriyi güvenli olduğuna inandırmak adına güzel bir hamle.

Hatta United Airlines ilk MAX uçuşunu şirketin üst yönetimindeki kişiler ile yapacak diye gördüm. Doğruysa müşteriyi güvenli olduğuna inandırmak adına güzel bir hamle.
Aynen, uçuşa döndüğü ilk seferdeki uçuşa şirketin sahibi CEO'su bineceklermiş uçağa. Bunu "yolculardan önce biz test edeceğiz, yolcuları riske atamayız" imajı ile yapacaklar ama asıl istenen insanların "bakın işte CEO bile biniyor korkmayın" demeleri için.

Aynen, uçuşa döndüğü ilk seferdeki uçuşa şirketin sahibi CEO'su bineceklermiş uçağa. Bunu "yolculardan önce biz test edeceğiz, yolcuları riske atamayız" imajı ile yapacaklar ama asıl istenen insanların "bakın işte CEO bile biniyor korkmayın" demeleri için.

Fazlasıyla doğru bir hareket. İyi bir adım olacaktır kendileri için.

Fazlasıyla doğru bir hareket. İyi bir adım olacaktır kendileri için.
Kesinlikle. Kendileri için çok akıllıca ve karlı bir hamle olacak bu. Bakalım THY nasıl bir hareket ile karşılayacak bu tehlikeyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı