THY kursu ile pilot olma süreci nasıldır?

LEXUXX

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Benim adım Yusuf. Pilot olmak istiyorum ancak şöyle bir sorunum var: EA öğrencisiyim. Sayısal derslerim çok iyi olmadığı için sayısal bölümü seçmedim fakat yine de pilot olmayı istiyorum.
THY'nin kendi akademisi olduğunu ve burada ücretsiz pilot eğitimi verildiğini duydum. Ancak bu eğitimin ücretinin, mezun olduktan sonra 10 yıl boyunca THY'de çalışarak ödendiği söyleniyor.
Merak ettiğim konu şu: Bu eğitimi alıp pilot olduktan sonra, bu borcu öderken maaş alıyor muyuz? Yani çalışırken, hayatımızı sürdürebilecek kadar bir gelirimiz oluyor mu? Süreç tam olarak nasıl ilerliyor?
Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Eğitimi başarı ile tamamlayana kadar senden ücret alınmaz. Eğitim başarılı şekilde tamamlandıktan sonra sen THY'de yardımcı pilot olarak göreve başlarsın ve maaşının %100 ü kesilmez belli bir oranı %40'a kadar kesilir. Maaşının %60'ı da zaten senin hayatını çok iyi bir şekilde karşılar diye düşünüyorum. Eğer 10 yıl dolmadan da ayrılırsan görevden kalan bedeli gene ödersin ve çok fazla olur. O yüzden kararını kesin olarak ver. Pilotların ve host çalışanlarının normal insanlara göre daha fazla kanser olması ihtimali gerçeği gibi çoğu şeyi tartıp karar ver.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı