THY'da nasıl pilot olunur?

ahmet900

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba THY'de pilot olmak istiyorum. 9. sınıfa başlıyıcam bu yıl. Sağlık ve boy olarak bir sorunum yok. Pilotaj okuyarak gitmek istiyorum. Ne yapmam lazım? Nasıl adımlar atmam lazım? THY mezun olduktan sonra hemen iş bulabilir miyim? Biri sorularıma cevap verebilir mi?

Merhaba THY'de pilot olmak istiyorum. 9. sınıfa başlıyıcam bu yıl. Sağlık ve boy olarak bir sorunum yok. Pilotaj okuyarak gitmek istiyorum. Ne yapmam lazım? Nasıl adımlar atmam lazım? THY mezun olduktan sonra hemen iş bulabilir miyim? Biri sorularıma cevap verebilir mi?

10 milyon lirayi aştı eğitim ücreti paran varsa kolay ama eger imkanin yoksa THY ucretini odeyip sonra maaşından kesiyor. Bunun icinde derece yapman gerekiyor.

Derece önemli değil yks ilk 15 bin yapmaya çalışacağım. Sadede işler nasıl gelişiyor onu öğrenmek istiyorum
Başarı Sıralamasına bakarsak YKS 15k yetmez. Sınavla %100 burslu şekilde kazanmak çoğu kişi için bayağı zor.
Eğer Linkteki videoya bakarsanız orada THY 2. pilot aday adaylığına başvuru yapan birisi süreci anlatıyor. THY pilot eğitimi verip ücreti çalışırken maaşınızdan kesiyor o şekilde Pilot olmak mümkün.

Son düzenleme:
Üniversitede pilotaj bölümü okuyup mezun olduktan sonra açık ilan varsa başvurabilirsin. Veya üniversiteden normal mezun olduktan sonra uçuş okullarına gidip lisansını aldıktan sonra yüne açık ilan varsa başvurabilirsin. Veya üniversiteden mezun olduktan sonra açıksa eğer TAFA’ya başvurabilirsin. TAFA’ya kabul edilirsen hem uçuş okulu hem tip eğitimi THY tarafından karşılanır ve iş garantili olur bu sefer. Eğitim ücreti de işe başlayınca maaşından kesinti yoluyla alınıyor.

10 milyon lirayi aştı eğitim ücreti paran varsa kolay ama eger imkanin yoksa THY ucretini odeyip sonra maaşından kesiyor. Bunun icinde derece yapman gerekiyor.

O haber yanlış 10 milyonu falan geçmedi. 75-80k Euro bu da 3 milyon civarında para yapıyor. Bir de tip eğitimi ücreti var o da 30-40k Euro civarında ama zaten her türlü maaşından kesiyorlar. Bazı şirketler peşinde isteyebilir ama çoğunluk maaştan keser.

Üniversitede pilotaj bölümü okuyup mezun olduktan sonra açık ilan varsa başvurabilirsin. Veya üniversiteden normal mezun olduktan sonra uçuş okullarına gidip lisansını aldıktan sonra yüne açık ilan varsa başvurabilirsin. Veya üniversiteden mezun olduktan sonra açıksa eğer TAFA’ya başvurabilirsin. TAFA’ya kabul edilirsen hem uçuş okulu hem tip eğitimi THY tarafından karşılanır ve iş garantili olur bu sefer. Eğitim ücreti de işe başlayınca maaşından kesinti yoluyla alınıyor.
Hocam, merhaba. Sizi önceki konulardan neredeyse 2-3 yıldır takip ederim, çocukluk hayalim pilot olmak. Bu sene YKS'ye hazırlanıyorum, ilk hedefim tabii pilotaj ancak, ileride oluşabilecek herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle çekiniyorum, bu yüzden uçak mühendisliği düşünüyorum, bunu düşünme sebebim TAFA'da açık olduğunda mezun uçak mühendislerine öncelik sağlanabiliyormuş, bunu tamamen kulaktan duyma bir bilgi olarak duydum, hazır bilgilisini bulmuşken tamda konusuyken sormak istedim. Eğer böyleyse planlarımı değiştirmeyi düşünüyorum, üniversiteden pilot olmak çok mantıklı gelmiyor, mühendislikten diplomayı alıp 2 meslek sahibi olmak daha akla yatıyor -başarabilirsem-, hazır arkadaşta merak etmişken sizde temel bilgileri vermişken bende bunu sormak istedim, bilginiz var mıydı?

O haber yanlış 10 milyonu falan geçmedi. 75-80k euro bu da 3 milyon civarında para yapıyor. Bir de tip eğitimi ücreti var o da 30-40k euro civarında ama zaten her türlü maaşından kesiyorlar. Bazı şirketler peşinde isteyebilir ama çoğunluk maaştan keser.

Gordugum bir haberdi sağ olun bilgilendirdiginiz icin.

Üniversitede pilotaj bölümü okuyup mezun olduktan sonra açık ilan varsa başvurabilirsin. Veya üniversiteden normal mezun olduktan sonra uçuş okullarına gidip lisansını aldıktan sonra yüne açık ilan varsa başvurabilirsin. Veya üniversiteden mezun olduktan sonra açıksa eğer TAFA’ya başvurabilirsin. TAFA’ya kabul edilirsen hem uçuş okulu hem tip eğitimi THY tarafından karşılanır ve iş garantili olur bu sefer. Eğitim ücreti de işe başlayınca maaşından kesinti yoluyla alınıyor
Merhaba sanirım siz pilotsunuz :) TAFA ya girebilirsem işim garantileniyor öyle mi? Peki tafa şartları nedir açıklayabilirmisiniz 🙂

Hocam, merhaba. Sizi önceki konulardan neredeyse 2-3 yıldır takip ederim, çocukluk hayalim pilot olmak. Bu sene YKS'ye hazırlanıyorum, ilk hedefim tabii pilotaj ancak, ileride oluşabilecek herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle çekiniyorum, bu yüzden uçak mühendisliği düşünüyorum, bunu düşünme sebebim TAFA'da açık olduğunda mezun uçak mühendislerine öncelik sağlanabiliyormuş, bunu tamamen kulaktan duyma bir bilgi olarak duydum, hazır bilgilisini bulmuşken tam da konusuyken sormak istedim. Eğer böyleyse planlarımı değiştirmeyi düşünüyorum, üniversiteden pilot olmak çok mantıklı gelmiyor, mühendislikten diplomayı alıp 2 meslek sahibi olmak daha akla yatıyor -başarabilirsem-, hazır arkadaşta merak etmişken sizde temel bilgileri vermişken bende bunu sormak istedim, bilginiz var mıydı?

Bence üniversitede Pilotaj okuma mesela şu an da THY tipsiz ve tecrübesiz pilot ilanını kapattı ancak Cadet programına hâlâ öğrenci alıyor. Üniversitede Pilotaj okumak gereksiz ve riskli bence. Ben daha hiç üniversitede Pilotaj okumuş pilot görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı