Ticaret için 3D yazıcı tavsiyesi

Semih2516

Hectopat
Daha fazla  
Bana 50.000 TL'ye kadar F/P kaliteli ve hızlı basan iş için 3D yazıcı lazım. Ticaret olduğu için hızlı olması seri üretim için önemli. Bir de kullanıcı alıcağı için kaliteli bir baskı almamız lazım. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana 50.000 TL'ye kadar F/P kaliteli ve hızlı basan iş için 3D yazıcı lazım. Ticaret olduğu için hızlı olması seri üretim için önemli. Bir de kullanıcı alıcağı için kaliteli bir baskı almamız lazım. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
Şimdi güzel yazmışsınız ama ne baskısı alıcaksınız onu söylerseniz daha iyi önerilerde bulunuruz. 1-Ne baskısı alacaksınız?
2-Kullanacağınız hammadde ne olacak?
3-İşlevi ne olacak?
4-Güneşe maruz kalacak mı?
5-Suya maruz kalacak mı?
6-Sıcağa maruz kalacak mı?
7-Figür mü baskı alacaksınız?
8-Katman yüksekliği ne kadar küçük olmalı? 0.1 mm yeterli mi?
9-Figür baskısı alacaksınız ortalama maliyeti ne kadar olmalı? İşte maliyet önemli değil mümkün olduğunca pürüzsüz mü olmalı baskılar?
10-Aynı anda tek makina kullanmak yeterli gelmeyebilir kaç makina ihtiyacınız var?
11-Bir baskı için birden fazla renk kullanacak mısınız?
Aklıma bir çırpıda gelen sorular bunlar.

Ticaret için tek makine yetmeyebilir, bazı ürünler uzun sürebiliyor çünkü. Ayrıca figür yapacaksanız ve kaliteli çıktı isterseniz en iyi tercih sla yazıcılar oluyor.

Şimdi güzel yazmışsınız ama ne baskısı alıcaksınız onu söylerseniz daha iyi önerilerde bulunuruz. 1-Ne baskısı alacaksınız?
2-Kullanacağınız hammadde ne olacak?
3-İşlevi ne olacak?
4-Güneşe maruz kalacak mı?
5-Suya maruz kalacak mı?
6-Sıcağa maruz kalacak mı?
7-Figür mü baskı alacaksınız?
8-Katman yüksekliği ne kadar küçük olmalı? 0.1 mm yeterli mi?
9-Figür baskısı alacaksınız ortalama maliyeti ne kadar olmalı? İşte maliyet önemli değil mümkün olduğunca pürüzsüz mü olmalı baskılar?
10-Aynı anda tek makina kullanmak yeterli gelmeyebilir kaç makina ihtiyacınız var?
11-Bir baskı için birden fazla renk kullanacak mısınız?
Aklıma bir çırpıda gelen sorular bunlar.
1- Oyun İçi Modeller, Çeşitli Parçalar olabilir
2- Daha Çok PLA
3- Ticaret
4- Makinanın duracağı oda güneş almayacak
5- Su almaz
6- Dolayısıyla Sıcakta almaz(belki çok az)
7- Figür nadir,daha çok oyundaki silahlar,bıçaklar,araba modelleri gibi şeyler basmayı düşünüyorum
8-Pek bi bilgim yok ama çok sorun değil gibi
9-Pürüzsüz olması benim için çok daha iyi olur sonuç olarak bir işletme
10- Şimdilik tek makine yeterli işleri büyütürsem inşallah fazlası gelir
11-Aynı anda bir çok renk basmayı isterim fakat internette çok fazla filamenti boşa harcadığını okudum (olsa daha iyi olur her baskıda kullanmam zaten)

Pürüzsüz diyince ne kadar sorusu geliyor. PLA ile güzel baskı alırsın ama pürüzsüz olmaz senin temizlemen gerek. Ama pürüzsüz olmasını yani PLA'dan daha güzel gözükmesini istiyorsan SLA. Biraz daha pürüzlüsünü(SLA'ya göre) PLA ile baskı alıp çakmak, çapak alma aleti ile temizleyebilirsin ama SLA gibi olmaz. PLA'da kötü olmaz.

Makinanın duracağı odayı kast etmedim. Baskı alınan parça için sormuştum nerede duracak diye. Sıcaklık olayı içinde PLA yerine başka malzeme tercih etmen gerekiyor. 60 derecede yumuşamaya başlıyor. Dediklerine göre ABS ihtiyacın olmaz gibi gözüküyor ama onada kapı açık bırakmışsın.

Şuan en son çıkan tüm makinaları bilmiyorum. O yüzden tavsiyem açık kasa multi color olan makinalardan alman gerekirse bazı baskıları ayrı yapıp maliyeti düşürürsün sonra onları yapıştırırsın. Üst üste devam edip renk değiştirmesi az olanları tek baskıda değiştirirsin maliyeti azalır.

Bambu lab ultimaker gibi kapalı ekosistem yapıcaz. Sizi soyucaz gibi birşey paylaşıp sonra geri döndüler. Üzerine tamam tamam zorunda değil. Developer moda geç keyfine bak ama garantin devre dışı kalır dediler.

Ama hiç 3dden anlamayan insanlar için gayet iyi bir firma hatta makinasına ve amacanına göre diğer firmalara göre daha iyi eğer herhangi bir 3d yazıcıyla zamanında uğraşmadıysan bu söylediklerim geçerli. Biraz daha açık olmak gerekirse adamlar telefon piyasasının iphonu gibi crealityde androidi. Eğer 3dlerle daha önce tecrüben varsa crealityede bakabilirsin ama bize sorduğuna göre o tarafa yönelmeyedebilirsin sonra bu makina kötü ben yapamadım siz bozdunuz durumu olabilir :D. Yani kullanmasını bilene göre makina var diyelim. Sözüm genel anlatmak için hocam sizi zan altında bırakmak istemem.

O yüzden size önereceğim bambulab a1 mini olabilir ama bunun tablası küçük niye önerdin diyeceksiniz. Siz tek makina yeter demişsiniz ama tek makina baskı hızı yeterli değil. Özellikle sizde katman yüksekliğini düşürüp daha güzel baskılar almak isterseniz diye yazdım. 2 tane mutli color makina alabilirsiniz o paraya. Ya da azıcık büyük olsun derseniz biraz bütçeyi geçiyor a1i alabilirsiniz 2 tane(combosuyla). Yok ben kararımı değiştirdim arada sıcaklığa dayanıklı abs gibi diğer filamentlerden baskı alıcam derseniz kapalı olarak P1S Combo var(Multi color olunca combo deniyor).

Bundan 1 tane almaya bütçe yetiyor. Şimdi sorucaksınız başka hiç mi model yok var. Piyasada çıkan diğer şirketlere çok zaman ayıramadım. Tekrar yazıcı almayacağım için uzun bir süre üstün körü baktım. Bu şekilde size öneride bulunamam. Ama @Siyah Martı benden daha iyi yardımcı olabilir.

1- Oyun İçi Modeller, Çeşitli Parçalar olabilir
2- Daha Çok PLA
3- Ticaret
4- Makinanın duracağı oda güneş almayacak
5- Su almaz
6- Dolayısıyla Sıcakta almaz(belki çok az)
7- Figür nadir,daha çok oyundaki silahlar,bıçaklar,araba modelleri gibi şeyler basmayı düşünüyorum
8-Pek bi bilgim yok ama çok sorun değil gibi
9-Pürüzsüz olması benim için çok daha iyi olur sonuç olarak bir işletme
10- Şimdilik tek makine yeterli işleri büyütürsem inşallah fazlası gelir
11-Aynı anda bir çok renk basmayı isterim fakat internette çok fazla filamenti boşa harcadığını okudum (olsa daha iyi olur her baskıda kullanmam zaten)
A1 combo tavsiye ederim 2 tane

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı