TikTok videom telif yedi

ReNkLiBuKaLeMuN

Decapat
Daha fazla  
Benim dün TikTok’a attığım video bugün telif yedi. Videoyu tamamen ben yaptım. Şarkıyı TikTok'taki bir hesaptan aldım. İtiraz edebilirim fakat bir sorum var.

1683965415949.jpeg

Bu kutucukta yasal sonuçlar falan diyor. Eğer ben itiraz sonucunda haksız duruma düşersem mahkemelik falan olur muyum? Veya para cezası alır mıyım?

Benim bildiğime göre şarkı sahibine söylemeden o şarkıyı kullanırsan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası yada para cezası yersin.

İtiraz etmezseniz bence daha iyi olabilir.

Hapisten emin değilim fakat para cezası yiyebilirsin. Bir video için mahkemelik olacağını çok düşünmüyorum. Fakat bana çok güvenme yanlış bilgilendirme yapıyor olabilirim.

YouTube'da da benzer bir durum var. Olay şöyle işliyor:
  • Telif hakkı iddiasında bulunan bir kişi bildirim gönderiyor.
  • Uygun bulunursa video kaldırılıyor ve hesabın ihtar alıyor.
  • İstersen karşı bildirim formu doldurarak ihtarı kaldırtabilirsin.
  • YouTube, TikTok ve diğer platformlar bundan sonrasına karışmıyor. Eğer karşı taraf haklıysa sanin karşı bildirimini iptal etmek için dava açmak zorunda ve mahkeme belgelerini YouTube'a, TikTok'a vs. vermek zorunda.
Yani evet; karşı taraf kafayı takar ve mahkemelik olursan ceza alabilirsin. Sadece para değil, hapis cezası da var galiba bu telif hakkı davalarında. İşin hukuki tarafında fazla bilgim yok ama platformların takındıkları tavır bu şekilde.

Hocam dediğim gibi benim önerim itiraz etmemeniz.

Videoyu sildim gerek yok boş yere suçlu olmaya. O kadar da izlenmişti. Yazık oldu.
Boşver izlenmesi önemli değil. Önemli olan senin rahatlığın. Sen videoyu silmesen için rahat olacak mı? İtiraz edersen için rahat olmayacak. Ya dava açarlarsa, ya hapse girersem diye kendini tedirgin edeceksin. Silmen iyi olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı