Tiling Window Manager seçimi

enes5519

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, ben WM kullanmak istiyorum fakat şöyle bir durum var. Yeni bir deneyim olacak benim için ondan dolayı sizin gibi tecrübeli insanlara sormanın en iyisi olduğuna karar verdim. i3WM kullanmıştım biraz zorlandım fakat baya sevdim açıkçası hani eğer alışırsam productivity olarak çok iyi olacağını düşünüyorum amma ve lakin laptoptaki hotkeysler, ses ayarlamaları için o barı çok fazla özelleştiremedim bilmediğim için ve üstünde de çok fazla durmadım açıkçası.
Neden WM kullanmak istiyorsun sorusuna verebileceğim başka bir yanıt ise az kaynak tüketiyor olması açıkçası. GNOME'dan KDE'ye geçtim i3'te kullandığım bazı kısayolları bunlara da atadığım için hızlı bir başlangıç olabileceğini düşünüyorum kullanım açısından ve kullandığım zamanlarda config'i editledim ayrıca WM'ler çok iyi bir şekilde customize edilebiliyor onu da beğendim.
Ama sizce i3 mü kullanmalıyım, kullanacaksam da laptop hotkeyleri olsun falan bunları nasıl yapacağıma dair bir kaynak varsa çok iyi olur. Yani çok kullanma şansım olmadı ama sanırım bildirimleri falan desteklemiyor destekliyorsa bilmiyorum. Ha bir de şey olayı olursa çok iyi olur hani ses artırınca mesela GNOME ve KDE'de ses barını tam ortaya getiriyor ya ne kadar açtığımızı falan görebiliyoruz o şekil yani. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı