İddia Tim Cook emekli oluyor

IPad'ler özellikle Pro serileri şu an performans olarak rakipsiz ve diğer firmaların telefonlardaki fiyat avantajları tabletlerde yok.
iPhone konusunda haklısınız 16e eksik bir cihazdı yeni e serisinin en azından 120Hz ve iki kamera vermesi gerekli.
Özellikle yurt dışında chromebook alan bir kitle var ülkemizde dediğiniz daha mantıklı olabilir ama özellikleri güzel gelirse chromebook katili bir cihaz olabilir.
Katlanabilir iPhone konusunda ilk seriyi bedava verseler anca kullanırım bence en az birkaç seri tecrübe etmeleri gerekiyor ama katlanabilir piyasasına girip rekabet oluşturmaları güzel bir durum.

Yapay zeka konusunda Gemini ile yaptıkları anlaşmadan ümitliyim.

Elinize sağlık, nefis bir yorum olmuş. Sadece şu yapay zekâda treni kaçırdığı için istifa etmesi gerek. iPhone'lar geçen her sene kaliteden ödün veriyor. Eskiden iPhone'lar piyasayı belirlerdi, şimdi piyasa iPhone'ları belirliyor. Katlanabilir mevzusuna hiç girmiyorum. Çok geç kalındı.

Ümitli olduğum nokta iPad ve Mac kategorileri. Özellikle Intel'i bırakıp M çiplere geçmeleri çok doğru hareketti. Umarım bu tip hamleler gecikmez.

Biz kullanıcılır açısından bakacak olursak çok da iyi yönetememiş gibi gelebilir de şirkete fazlasıyla değer kattı diye düşünüyorum. En büyük fiyaskosu yapay zekada geri kalması oldu sanki. Berbat bir yapay zekası var. Ha bu arada ben One UI'a laf ediyordum bug var diye 5 gündür iOS cihaz kullanıyorum Samsung'da 1 ayda karşılaştığım buglardan daha fazlasıyla karşılaştım iOS 26.2'de. iOS'un stabilliğini de devam ettiremedi sanki. Ama tüm suçu Tim Cook'a atmak ne kadar doğru bilemiyorum. Tüm yönetim Tim Cook'a ait değil sonuç olarak ama bölümlerin yöneticilerini değiştirme yetkisi de vardır. Yeni CEO şirket içinden birileri olacak deniyordu ama çok ciddi stratejik değişikliklere gidilmesini beklemiyorum ben. Yapay zekayı eninde sonunda toparlarlar ama sadece toparlamak yetmez rakiplerinin sunduğunun daha fazlasını sunması gerek. Dandik Intelligence'ı anca öyle kullanışlı bir hale getirebilirler. Samsung kat kat daha başarılı yapay zeka servisleri sunuyor. Bunlar on-device güvenli diyerek insanları kandırmaya çalışıyorlar. Tamam güvenli de on-device olarak yapabileceğin şeylerin bir sınırı var. Fotoğraf düzenlemedeki silme aracını on-device çalıştırmaya devam ettikleri sürece Samsung'un nesne silme aracına yaklaşamazlar. Siri ChatGPT ile beraber çalışıyor ona rağmen beş para etmez bir asistan. Yine de tüm bunlara rağmen Apple'a iyi değer kattı.

Bu arada Samsung mobil bölümünün başkanı TM Roh'a bakınca Tim Cook çok da kötü gelmiyor. TM Roh Samsung'un yapay zeka dönemine düzgün bir giriş yapmasını sağlamak dışında bir şey başaramadı. S26'nın S22 ile aynı sensörleri kullanacağı söyleniyor. Apple bile daha inovatif bunlardan. Ha S serileri bir şekilde 30 milyon satışın üzerine çıkıyor ama inovasyonla ilgili bir olayı kalmadı Samsung'un. Katnalabilir telefon konusunda da Z Fold/Flip 6 ve öncesi cihazların çok da alınabilir olduğunu düşünmüyorum. Apple Z Fold ve Flip serisi cihazlardan daha başarılı bir cihaz sunarsa piyasaya gecikmesi kabul edilebilir. Bakalım katlanabilir iPhone çıktığı zaman muhtemelen Tim Cook ayrılmış olacak görevinden.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…