Tinnitus kulak çınlaması hastalığına yakalanan var mı?

Peki hocam rahat edebiliyor musun? Yani uykunu falan uyuyup sessizce kitabını okuyabiliyor musun? Bu titinus hastalığı azaltılabilir mi?

Yani inşallah bende olmaz dedigim gibi hani böyle denizin dibine dalarsın kulagın basınçtan etkilenir ya aynen öyle oluyor sağır olur gibi oluyorsn hafif s esi kesiyor agzımı yüzümü oynattıgımda geçiyor inşallah cınlama vb şeyler olmaz gerçekten sadece 2 gün olmustu ve psikolojimi bozmustu internetten araştırmıstım beyin tümorü falan diyorlardı

Peki hocam rahat edebiliyor musun?

Dogruyu söylemek gerekirse ilk 4-5 sene cok sıkıntı cektim ve psikoljim altüst oldu. Bu durum hem uyku düzenimi hem de sosyal hayatimi fena etkiledi. Tinnitus ile birlikte hiperakuzi (sese karsi hassaslik) basladi. Tabii zamanla bu sese alismak zorunda kaldim ve bir nevi kabullendim. Yaklasik bir senedir ise sese karsi hassassligim azaldi.

Cinlama beni eski kadar etkilemiyor. Günün 24 saat cinlamasina ragmen onu dikkate almamayi basarabiliyorum. Yalniz yagmurlu ve soguk havalarda cinlama siddetini artirabiliyor ve bazen bana diz cöktürmeyi basarabiliyor. Bu sorunu ise az da olsa kulagima sicak hava tutarak cözdüm.

Uyku düzenim su an normal. Kulagim cinlasa da uyuyabiliyorum, pek fark etmiyor.

azaltılabilir mi?

Kulak cinlamasini artiran durumlar mevcut. Fazla kafein tüketmek, cok yagli ve tuzlu yiyecek yemek, stres ve yorgunluk gibi. Ses tonu ne kadar siddetliyse o kadar fazla etkiliyor. Düsük oldugu sürece rahatsiz etmemekte. Duruma göre hem azalabiliyor, hem de artabiliyor. Eger cinlamanin kaynagini bulursaniz sorunu tamamen ortadan kaldirmak da mümkün.

@The.Kıvırcık

Kulak esitleme yapabilirsiniz. Agzinizi ve burnunuzu kapatip hafiften cok yavas bir sekilde disariya hava vermeye calisin.

Yaparken dikkatli olun. Aninda yaparsaniz kulak zarina zarari olabilir. Kontrollü bir sekilde yapacaksiniz.

Hocam benimki günde 1-2 kere 5-10 saniye kulağıma çok hafif bir çınlama gelip gidiyor. Ondan sonra eskisi gibi normal hayatima devam ediyorum. Acaba nedeni titinus mu

Dedigim gibi, sürekli oluyorsa bir KBB uzmanina görünün. Her ne kadar normal kabul edilse de bunun arkasinda baska bir sebep olabilir.

Kulaklikla cok müzik dinliyor musunuz mesela? Veya sürekli yüksek sese maruz kaliyor musunuz?

Acaba nedeni tinnitus mu

Tinnitus zaten cinlama demek. Cinlamanin ise bircok sebebi mevcut.

Hocam benimki günde 1-2 kere 5-10 saniye kulağıma çok hafif bir çınlama gelip gidiyor. Ondan sonra eskisi gibi normal hayatima devam ediyorum. Acaba nedeni titinus mu
Bu hastalık öyle bir şey değil. Sürekli çınlama duyarsın. Seninki kulak kiri gibi bir şeyden dolayı olabilir. Yani günde 10 saniye için endişelenmene gerek yok.

Evet müzik dinlerim.

Diyabeti engelleyebiliyorsun. umarım bulunur ikisininde tedavisi
E
Diyabeti engelleyebiliyorsun. umarım bulunur ikisininde tedavisi
en azından yavaşlatabiliyorsun diyebilirim.
Evet müzik dinlerim.

Aynı çınlama ablamda da vardı günde az süreli ve ağrıda vardı mantar çıkmıştı kbbye göründün mü?

Bu hastalık öyle bir şey değil. Sürekli çınlama duyarsın. Seninki kulak kiri gibi bir şeyden dolayı olabilir. Yani günde 10 saniye için endişelenmene gerek yok.
Şu anda sessiz bir şekilde salonda su içiyorum, hiç çınlama falan yok.

@XEfe.Bey

Kulaklikla mi dinliyorsunuz? Kulaklikla müzik dinlemenin zamanla kulak icerisindeki bakterileri artirdigi bilinen bir sey. En önemlisi ise yüksek seste müzik dinlemek kulaginizda kalici olarak sorun cikarabilir. Özellikle kulaklik ile dinliyorsaniz.

Kesinlikle yüksek sesten uzak durmanizi tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…