Tiny10 kurulmuyor

sowkral

Picopat
Daha fazla  
RAM
4
Merhaba arkadaşlar Win8.1 kurdum fakat bir şeyleri açınca fazla hemen çöküyor, donuyor. Bu yüzden fotoğraftaki tiny10 kurmaya çalışıyorum. Rufus'dan krudum ama BIOS'tan açtıktan sonra USB'yi Windows açılış ekranın logosu çıkıyor sadece kurulum yapmıyorum. Donup kalıyor orada. Kasayı kapatıp açıyorum flaşı çekiyorum normal açılıyor yine.

Dosya Ekleri

• 17371040203154445421585495404766.jpg
    17371040203154445421585495404766.jpg
    123,4 KB · Görüntüleme: 63
  • 17371040682286421763626629756143.jpg
    17371040682286421763626629756143.jpg
    306,5 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef yine çöktü :( dediğinizi kurmak istiyorum peki bu Windows 10 mu yine
Ve linkini atar mısınız indirme yeri.Eki Görüntüle 2400307

Bu sefer tam çöktü hocam PC hiç açılmıyor 🥺

Eğer çöktü ise bunları deneyin: SSD, HDD, RAM gibi bileşenlerin bağlantılarını kontrol edin. BIOS'a girerek depolama kontrolcüsünün AHCI modunda olup olmadığını kontrol edin. IDE modundaysa, bunu AHCI moduna çevirin. (BIOS ayarlarını değiştirmeden önce yedek almayı unutmayın.) Eğer bunlar olmuyorsa bunlar %90 işe yarayacaktır: "Kapatma" seçeneğinin yanında bulunan "Yeniden Başlat" düğmesine tıklarken Shift tuşuna basılı tutun. Bu, sizi "Gelişmiş Başlangıç" menüsüne yönlendirecektir. Sorun Giderme" > "Gelişmiş Seçenekler" seçeneğine gidin. Buradan Sistem Geri Yükleme yi seçin.

Hocam rica etsem 64 bit atarmısın

Eğer çöktü ise bunları deneyin: SSD, HDD, RAM gibi bileşenlerin bağlantılarını kontrol edin. BIOS'a girerek depolama kontrolcüsünün AHCI modunda olup olmadığını kontrol edin. IDE modundaysa, bunu AHCI moduna çevirin. (BIOS ayarlarını değiştirmeden önce yedek almayı unutmayın.) Eğer bunlar olmuyorsa bunlar %90 işe yarayacaktır: "kapatma" seçeneğinin yanında bulunan "yeniden başlat" düğmesine tıklarken Shift tuşuna basılı tutun. Bu, sizi "gelişmiş başlangıç" menüsüne yönlendirecektir. sorun giderme" > "gelişmiş seçenekler" seçeneğine gidin. Buradan sistem geri yükleme yi seçin.

Allah senden razı olsun hocam çok teşekkür ederim inşallah bu sefer olur. Gerçekten emeğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Var olun.

Allah senden razı olsun hocam çok teşekkür ederim inşallah bu sefer olur. Gerçekten emeğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Var olun.

Ne demek Vazifemiz hocam :)

Hocam inşallah düzgün bir şekilde kurabiliriz de ben size o sistemde oynanacak müthiş oyun önerileri verebilirim veya hızınızı arttırma ipuçları :)

Son düzenleme:
Ne demek vazifemiz hocam :)

Hocam inşallah düzgün bir şekilde kurabiliriz de ben size o sistemde oynanacak müthiş oyun önerileri verebilirim veya hızınızı arttırma ipuçları :)

İnşallah hocam ya Allah razı olsun teşekkür ederim.

Ne demek vazifemiz hocam :)

Hocam şimdi ISO indi kuracağım da hangi sürümle kurmamız lazım buna özgü bir şey var mı Rufus için bazıları olmuyor muş çünkü.

Hocam şimdi ISO indi kuracağım da hangi sürümle kurmamız lazım buna özgü bir şey var mı Rufus için bazıları olmuyor muş çünkü.

Rufus 3.22 ile attım yine aynı bu ekranda kalıyor.
17372056025774650871547975037561.jpg

Son düzenleme:

Rufus 3.22 ile attım yine aynı bu ekranda kalıyor.Eki Görüntüle 2400699

Hocam sanırsam LTSC için bunlar gerekmiyor. Normal Windows 10 gibi .exe yi çalıştırıyorsunuz o da yüklüyor öyle değil mi acaba? Değilse söyleyin hocam ona göre bir yol izleyelim.

Hocam 32 Bit yükleyin olmadı sizin sisteme en uygunu o şu anda.

Hocam sanırsam LTSC için bunlar gerekmiyor. Normal Windows 10 gibi .exe yi çalıştırıyorsunuz o da yüklüyor öyle değil mi acaba? Değilse söyleyin hocam ona göre bir yol izleyelim.

Hocam bir de BIOS'tan Secure Boost'u kapatıp tekrar deneseniz

Hocam bir de BIOS'tan secure Boost'u kapatıp tekrar deneseniz.

Vallahi hocam ISO dosyası olduğu için EXE olarak yüklenmiyor sanırım flash gerekiyor illaki herhalde.
Elimde Windows 7 profesyonel vardı bir de onu atayım dedim sonra Windows 10 deneyelim dedim olmaz sa 32 Bit indiririm tamam.
Secure Boost nerede yazıyor ki nasıl kapanır.

Rufus ile USB yükleme diski hazırlarken aşağıdaki ayarlara dikkat edin:
Boot Seçimi: ISO dosyanızı seçin.
Partition Düzeni:
Eski bir bilgisayarınız varsa ve BIOS kullanıyorsa MBR seçeneğini kullanın.
Yeni bir sistemde (UEFI destekli) kurulum yapacaksanız GPT seçin.
Dosya Sistemi: Genelde NTFS seçebilirsiniz. Ancak bazı UEFI cihazlar FAT32 gerektirebilir.
Hedef Sistem Tipi: BIOS'ya da UEFI'ye göre otomatik olarak ayarlanır.
Rufus'ta "Image Mode" (Görüntü Modu) olarak "Standart Windows Yüklemesi" seçeneğini işaretleyin. Eğer uyumsuzluk hatası alırsanız, ISO'nuzda eksik dosya olabilir veya cihazınızın kurulum yöntemiyle eşleşmeyebilir.
Bazı ISO'lar Çalışmıyor: LTSC ISO'sunun doğru versiyonunu kullandığınızdan emin olun. Örneğin, 2021 LTSC sürümü 21H2 olarak gelir. Eski sürümler, yeni cihazlarda sorun çıkartabilir.
Secure Boot ve Fast Boot: Eğer UEFI kullanıyorsanız, BIOS ayarlarından Secure Boot ve Fast Boot'u kapatmayı deneyin.
USB'nin Çalışmadığı Durumlar: Rufus yerine Microsoft'un Media Creation Tool ile USB oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu LTSC için desteklenmeyebilir.
USB'den önyükleme yapabilmek için cihazınızın BIOS/UEFI ayarlarından:
Boot Priority bölümünde USB'yi ilk sıraya alın. Cihazınız eskiyse Legacy Mode'u etkinleştirin. Bunları da deneyin Hocam.

Vallahi hocam ISO dosyası olduğu için EXE olarak yüklenmiyor sanırım flash gerekiyor illaki herhalde.
Elimde Windows 7 profesyonel vardı bir de onu atayım dedim sonra Windows 10 deneyelim dedim olmaz sa 32 Bit indiririm tamam.
Secure Boost nerede yazıyor ki nasıl kapanır.

BIOS'a girmeyi biliyor musunuz bilgisayarı yeniden başlatırken F12 veya F10 tuşuna ardı ardına basmanız gerek hemen açıldığıunda ilk ekran geldiğinde oradan Security bölümünden kapatabilirsiniz olmadı BIOS'tayken fotoğraf atabilirsiniz:)

boot seçimi: ISO dosyanızı seçin.
Partition düzeni:
dosya sistemi: Genelde NTFS seçebilirsiniz. Ancak bazı UEFI cihazlar FAT32 gerektirebilir.
hedef sistem tipi: BIOS'ya da UEFI'ye göre otomatik olarak ayarlanır.
Rufus'ta "ımage mode" (görüntü modu) olarak "standart Windows yüklemesi" seçeneğini işaretleyin. Eğer uyumsuzluk hatası alırsanız, ISO'nuzda eksik dosya olabilir veya cihazınızın kurulum yöntemiyle eşleşmeyebilir.
bazı ISO'lar çalışmıyor: LTSC ISO'sunun doğru versiyonunu kullandığınızdan emin olun. Örneğin, 2021 LTSC sürümü 21H2 olarak gelir. Eski sürümler, yeni cihazlarda sorun çıkartabilir.
Secure Boot ve Fast boot: eğer UEFI kullanıyorsanız, BIOS ayarlarından Secure Boot ve Fast boot'u kapatmayı deneyin.
USB'nin çalışmadığı durumlar: Rufus yerine Microsoft'un Media Creation Tool ile USB oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu LTSC için desteklenmeyebilir.
boot priority bölümünde USB'yi ilk sıraya alın. Cihazınız eskiyse legacy mode'u etkinleştirin. Bunları da deneyin hocam.

Tamam hocam bir bakayım.

boot seçimi: ISO dosyanızı seçin.
Partition düzeni:
dosya sistemi: Genelde NTFS seçebilirsiniz. Ancak bazı UEFI cihazlar FAT32 gerektirebilir.
hedef sistem tipi: BIOS'ya da UEFI'ye göre otomatik olarak ayarlanır.
Rufus'ta "ımage mode" (görüntü modu) olarak "standart Windows yüklemesi" seçeneğini işaretleyin. Eğer uyumsuzluk hatası alırsanız, ISO'nuzda eksik dosya olabilir veya cihazınızın kurulum yöntemiyle eşleşmeyebilir.
bazı ISO'lar çalışmıyor: LTSC ISO'sunun doğru versiyonunu kullandığınızdan emin olun. Örneğin, 2021 LTSC sürümü 21H2 olarak gelir. Eski sürümler, yeni cihazlarda sorun çıkartabilir.
Secure Boot ve Fast boot: eğer UEFI kullanıyorsanız, BIOS ayarlarından Secure Boot ve Fast boot'u kapatmayı deneyin.
USB'nin çalışmadığı durumlar: Rufus yerine Microsoft'un Media Creation Tool ile USB oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu LTSC için desteklenmeyebilir.
boot priority bölümünde USB'yi ilk sıraya alın. Cihazınız eskiyse legacy mode'u etkinleştirin. Bunları da deneyin hocam.

BIOS'a girmeyi biliyor musunuz bilgisayarı yeniden başlatırken F12 veya F10 tuşuna ardı ardına basmanız gerek hemen açıldığıunda ilk ekran geldiğinde oradan Security bölümünden kapatabilirsiniz olmadı BIOS'tayken fotoğraf atabilirsiniz:)

BIOS askerlik arkadaşım oldu ya her açıldığında selam veiyor öyle geçiyor 😂
Maalesef BIOS pili olmasına rağmen tarihi değiştiremiyorum o yüzden her açıldığında BIOS'a giriyorum.
Birazdan fotoğraf atacağım tamamdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı