Tiny10 vs AtlasOS

Yadof

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMING F15 Laptop:

Ekran Kartı - Nvidia GeForce GTX 1650 GDDR6 4GB 128 Bits

İşlemci - Intel Core i5 10300H 2.50GHz

Ana Kart - FX506LHB

RAM - (Bilinmeyen) 8GB DDR4 RAM

RAM 2 - Corsair 16GB DDR4 RAM

Depolama - Micron 2210 512GB M2 SSD

Depolama 2 - Samsung 980 1TB M2 SSD
Meslek
Öğrenci
Selamlar, elimde eski bir LG marka netbook var. Şu an da içerisinde Windows 10 yüklü ancak çok ağır çalışıyor bu yüzden bende Tiny10 veya AtlasOS kurmak istiyorum, sizce hangisi daha doğru bir seçim olur? He bu arada oyun falan oynamayacağım müzik dinlemek, araştırma yapmak, video izlemek vb. için kullanacağım.

AtlasOS tercihimdir, ancak eğer format atma şansın varsa Ghost Spectre Windows 10 veya Ghost Spectre Windows 8 kurmanı öneririm.

Aralarında pek bir fark yok AtlasOS'un bir playbook olması dışında.
Temiz kurulum istersen Tiny10 daha iyidir.
Eğer Windows yüklü ise AtlasOS deneyebilirsin.

Hocam AtlasOS kullandım sıkıntı yaşamadım gayet hızlı çalışıyor ancak tavsiye etmem. Başkalarının değiştirdiği Windows'u kullanmak yerine kendiniz Windows'u debloat edebilirsiniz. Tutorial ancak ben uğraşmak istemiyorum derseniz de AtlasOS işinizi görür.

Kendiniz debloat işini yaparsanız hem kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz hem de çok daha güvenilir olur. AtlasOS da yazıcıyla çıktı bile alamıyorsunuz. Ve amacınız hızlandırmak ise sıfırdan kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Windows X Lite Optimum 10 Pro kurun. Kaynak tüketimi olarak Ghost Spectre ve Atlas OS'dan daha iyi.

Evet, X Lite denemek için inditmiştim gercekten iyi.
Oradan sadece font ve iconları almıstım.
En guzeli ve guvenlisi kendi modladıgındır.

Dosya Ekleri

• 1.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 87
Evet, X Lite denemek için inditmiştim gercekten iyi.
Oradan sadece font ve iconları almıstım.
En guzeli ve guvenlisi kendi modladıgındır.
Aktif olarak güncelleme alıyor mu?

Aktif olarak güncelleme alıyor mu?

Guncelleme konusuna bakmadım bile hocam, işim bile olmadı
Ben daha cok ilmeç, icon, font vs ile ugrastım.
Kendi modladıgım ISO'da boyut dusurmek için.
Gunluk olarak kullananlar varsa onlar cevaplasa daha iyi olur.
Kendi sitesinde incelemen daha iyi olur, karar için.

Hocam bence özel iso kullanmak sağlam iş değil. Bu attığım linkteki videoyu izleyerek kendiniz hafifleştirseniz daha güvenli olur ancak tabiki bir atlasOS hızı nı yaklayamayız.

Hocam bence özel ISO kullanmak sağlam iş değil. Bu attığım linkteki videoyu izleyerek kendiniz hafifleştirseniz daha güvenli olur ancak tabii ki bir AtlasOS hızı nı yaklayamayız.

Ben kendi modladıgımı kullanıyorum hocam her daim.

Dosya Ekleri

• 2.png
    79,5 KB · Görüntüleme: 79
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…