Tiny10 vs AtlasOS

Fikirlerinizin hepsini uygunluğuna göre deneyeceğim sonuçları önümüzdeki günlerde tekrar yazarım yine de hepinize teşekkür ederim.

Fikirlerinizin hepsini uygunluğuna göre deneyeceğim sonuçları önümüzdeki günlerde tekrar yazarım yine de hepinize teşekkür ederim.
Son oalrak sizin için boot hızının videosunu çektim :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son oalrak sizin için boot hızının videosunu çektim :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Boot nerde hocam😁

Selamlar, elimde eski bir LG marka notebook var. Şu an da içerisinde Windows 10 yüklü ancak çok ağır çalışıyor bu yüzden bende Tiny10 veya AtlasOS kurmak istiyorum, sizce hangisi daha doğru bir seçim olur? He bu arada oyun falan oynamayacağım müzik dinlemek, araştırma yapmak, video izlemek vb. için kullanacağım.

Direkt hafif bir Linux distrosu kurmaya ne dersin? Hem güncel hem hafif hem güvenli hem de daha kişiselleştirilmiş bir bilgisayar deneyimi elde edebilirsin.

Öncelikle gpu çok önemli. Nvidia'lar linuxta maalesef sıkıntılı. Hele de eski Nvidia'lar... Nvidia 390 paketi ya da altında ise güncel sürücü sürümünüz, linuxlarda sorun büyük oluyor. Böyle durumlarda atlas değil revios öneririm. Sebebi revios'un LTSC sürümlerini de desteklemesi. Atlas için customer edition'ları yüklemek zorundasınız yani home pro vb. Bu sürümler LTSC'lerden ağır olmakla birlikte Windows 10'da desteği bitiyor bu customer editionların bu sene.

Dolayısıyla LTSC çok daha mantıklı bir seçim haline geliyor. Hem daha çok destek alacak hem daha hafif olacak. LTSC üstüne Revios yapılınca da daha da hafifliyor.

İntel ya da Amd gpu varsa linux çok sorun çıkarmaz. Lubuntu, Bodhi, Mabox bunlara bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı