O zaman test aşamasında. Çünkü port aktarımı bulunduğun mahalle bazlı olduğu için, gecikmeli oluyor. Mesela benim fan sesi geleli 2 hafta oldu ve altyapı sorgulamada çıkıyor. Fakat port aktarımı olmadı ve 1 ay sonra olacağını söylediler.
O zaman test aşamasında. Çünkü port aktarımı bulunduğun mahalle bazlı olduğu için, gecikmeli oluyor. Mesela benim fan sesi geleli 2 hafta oldu ve altyapı sorgulamada çıkıyor. Fakat port aktarımı olmadı ve 1 ay sonra olacağını söylediler.
Kendi mahallesinde olsa dahi oradan hizmet alamayabilir bu Telekomun ayarladığı bir iş. Fan sesi gelmesi aktif olduğu anlamına gelmez. Büyük kabinlerde fan vardır. Ufak kabinler fansız çalışır.
3 adım öteme 2016 yılında VDSL kabin konuldu, geçen yaz bu zamanlar 150 metre öteme kabin konuldu ve ben o kabinden sinyal alıyorum. Telefon hattınız nereye gidiyorsa oradan sinyal alırsınız.
2016 yılında koydukları olay farklıdır. Ulaştırma bakanı açıklama yaptıktan sonra her yere dolap koymaya başladılar. Farklı mahallelerde oturan 7-8 tanıdığımın hepsinin portları yeni dolaplara aktarıldı.
@Cpt. Price Hocam bende eski tip VDSL dolaptan hizmet alıyordum, bölgemin tamamını fiber kapsamına aldılar ve yeni TİP-7 ve TİP-23 yardımcı -çünkü tek başına TİP-23 bir işe yaramaz, yanında TİP-7'de olmalıdır en azından- kabinlerinden koydular. Bende daha sonra yeni kutu olan TİP-23 kabine geçirildim, bölgemde de eski VDSL saha dolaplarından eser kalmadı. Tahminimce inşAllah geçirirler.