Tıp fakültesi için tablet mi laptop mu?

Mühendislikte tablet nasıl işinizi görüyor anlamadım. Hangi mühendislik o ?
Bilgisayar mühendisliği. Laptop kullanmadım demedim, defter yerine tablet kullandım dedim.

Bizde yazılım için laptop zorunlu ama arkadaşa gerek olacağını sanmıyorum. Not alır, sunum hazırlar, video izler, görüntülü görüşme yapar, internette gezinir. Tablet bütün işini görür bence.

Hemşirelik okuyan arkadaşım sadece tablet ve kalem kullanıyor okulda.

Tıp fakultesi için tablet mi laptop mu?
Eğer tableti seçersem derslere giren hocalar tablete bir sıkıntı çıkarır mı?
Eğer sorun çıkarmazlarsa PDF'leri bulabilir miyim?
Merhaba. Tıp için kesinlikle tablet, mühendis arkadaşım bile tablet almışken laptop almanız akıl kârı olmaz.

Peki ya gerekli olan PDF'leri rahat bir şekilde bulabilir miyim?
Atlas veya ders anlatım kitapları internette var zaten, üst dönemlere veya dersinize giren asistanlara sorarsanız sizinle paylaşacaklardır zannımca ama ders slaytları için gönül rahatlığıyla aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef, okulunuza ve hocalarınıza göre değişen bir durum bu.

Mühendis arkadaşınız çok yanlış bir seçim yapmış bence.
İyi ki "sizce"lere takılmıyoruz. Zaten bilgisayarı olan bunun yanında defter-kitap kullanan bir mühendislik öğrencisine tablet de aldırdığım için şu anda çantasında daha az ağırlık taşıyor, aradığı notları ve konuları daha hızlı buluyor, tableti başka işlerinde de kullanıyor. Ki tablet tavsiye etmemin sebebi de bunlar; kardeşim üniversite kazandığında yine bu sebeplerden ona da tablet aldıracağım, eminim arkadaşım da kendi kardeşi için aynısını yapacaktır. @Ebuzer Kömürcü'ye de yine bu sebeplerden tavsiye ettim.
Yanlış anlamayın lafım sadece size değil; burada kullandığım siz, sadece "UmuT_35 nick'li kişi" değil; sorulmadığı halde başkalarının işine burnunu sokan herkes.

Atlas veya ders anlatım kitapları internette var zaten, üst dönemlere veya dersinize giren asistanlara sorarsanız sizinle paylaşacaklardır zannımca ama ders slaytları için gönül rahatlığıyla aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef, okulunuza ve hocalarınıza göre değişen bir durum bu.

İyi ki "sizce"lere takılmıyoruz. Zaten bilgisayarı olan bunun yanında defter-kitap kullanan bir mühendislik öğrencisine tablet de aldırdığım için şu anda çantasında daha az ağırlık taşıyor, aradığı notları ve konuları daha hızlı buluyor, tableti başka işlerinde de kullanıyor. Ki tablet tavsiye etmemin sebebi de bunlar; kardeşim üniversite kazandığında yine bu sebeplerden ona da tablet aldıracağım, eminim arkadaşım da kendi kardeşi için aynısını yapacaktır. @Ebuzer Kömürcü'ye de yine bu sebeplerden tavsiye ettim.
Yanlış anlamayın lafım sadece size değil; burada kullandığım siz, sadece "UmuT_35 nick'li kişi" değil; sorulmadığı halde başkalarının işine burnunu sokan herkes.
Öncelikle bu açtığım konuda benim kafamdaki düşünce karmaşasını gidermeye çalışan herkese teşekkür ederim.
Benim bu konudaki tercihim de kesinlikle tablette yana olacak.
Gerek daha önce bir pc geçmişimin olmaması ve taşıma kolaylığından dolayı.
Yardımı dokunan herkese teşekkürler.

Not vs. için çok iyi ona birşey demiyorum. Ama üniversite dönemi içinde tabletin açamadığı bir sürü program olacak. Onları tablette çalışamayacağı için söylüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı