Tıp fakültesi ve Zorlukları

Makaleler
2
Daha fazla  
Selamlar öncelikle 2 sene sonra sınava gireceğim ve kafamda Tıp Fakültesi var. Küçüklükten beri istemişimdir aslında. Ama öyle çakma doktor olmak isteyenlerden değilim 13-14 yaşımdan beri online anatomy dersleri falan alıyorum. Tıp istediğim en başta çoğu kişiden sakladım. Derslerim iyi olmasına rağmen insanların dalga geçmesi hiç hoşuma gitmez. Gerçekten istediğim bir meslek ama Aklımda birkaç soru var. Sorularım şu şekilde:

Tıp fakültesini bitirmek gerçekten çok zor mu?

Günde ortalama kaç saat ders çalışmalıyız? (Tus'ta, Üniversite sınavında ve Tıp fakültesinde)
Önceden anatomy dersleri falan almamın bir faydası olur mu?

Eğer Yeditepe veya Medipol üniversitesinde eğitim görüyorsanız (gördüyseniz) önerir misiniz?
İstanbuldaki Tıp Fakültelerinden birine girmem için ortalama ilk kaçta olmam gerekiyor? (Özel Devlet fark etmez en az %50 burs özelde.)

(Lütfen bir Tıp fakültesi öğrencisi veya bir Doktor cevaplasın. )

Son düzenleme:
Kuzenim doktorluk okuyor bir kaç gün içinde buraya gelecek eğer tam olarak sorunun yanıtını bulamazsan onunla mesajlaşabilirsiniz kendisiyle konuşurum isterse. Fakat ben yakını olarak söyleyeyim ben Üniversite sınavına hazırlanıyorum günde 1 saat bile çalışmadığım zamanlar oluyor. Kendisi günde 7 saat ders çalışıyor.

Anatomi’ye ya da Tıp fakültesinin diğer derslerine olan ilgin çok güzel ve umarım bu hevesin okurken kaçmaz. Hayır Tıp fakültesini bitirmek zor değil. Üniversiteye göre -bazılarında 2 bazılarında 3. sınıfa kadar- temel bilimler dersi ve sonrasında klinik dersleri var. Bence şimdiden anatomi dersi almak yerine zamanınızın getirilerini yaşamak gerekir yani eğlenmene bak, bu zamanları bir daha bulamayacaksın. Günde kaç saat ders çalışman gerektiği sana bağlı. Bazı konuları kolay anladığını bazılarını da daha zor kavradığını farkedeceksin. Bu yüzden ders çalışma taktiği geliştirmen gerekir. Genellikle sınavları geçmek için hocaların verdiği slaytlar ya da kırtasiyeye bırakılan notlar yeterli oluyor. Birçok üniversitede de hocalar tekrarlayarak aynı soruları sorabiliyorlar. Çıkmış soru diyoruz buna. İstanbul üniversiteleri hakkında bir bilgim yok. Ben de henüz TUS aşamasına gelmedim. 5. sınıfa yeni geçtim. Ancak TUS bambaşka bir evren diyebilirim. Hayatın boyunca bir defa bile işine yaramayacak şeyleri soracaklar, göreceksin. İlla şimdiden çalışmak istiyorum diyorsan 3 baba kitabı öneririm. Ama bunu belki Tıp fakültesi öğrencileri bile yapmamıştır.
Guyton Fizyoloji
Robbin’s Patoloji
Oğuz Kayaalp Farmakoloji

Anatomi dışında hangi temel derslere çalışmalıyım. Zaten çok fazla sosyal biri olmadığım için boş zamanlarımda bile yapabileceğim Max şeyler ders çalışmak oyun oynamak vs oluyor. Gezip dolaşmayı da çok seven biri değilim açıkçası zaten öyle manyak gibi der çalışmam normal lisedeki derslerime çalışıyorum onun dışında arada sırada anatomiye bakıyorum. İnşallah ben de sizin gibi Tıp fakültesi kazanırım. Bu arada hocam siz hangi üniversitede Tıp fakültesini okuyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış yapıyorsun, bu şekilde yapman ilerde birçok şeyden kolay bıkmana neden olabilir. Bu burda dursun.
Ayrıca çalışman gereken dersleri tek tek söyledim aslında. Bizzat kitap isimleri verdim. Anatomi dışında özellikle Fizyoloji, Patoloji ve Farmakoloji’ye bakabilirsin. Hepsinin PDF dosyasını bulabilirsin. Ben Adnan Menderes Üniversitesi’ndeyim. Ayrıca istersen birçok üniversitenin ders programına ulaşabilirsin.

Hangi konuda yanlış yapıyorum?(ders çalışma konusundaysa o ilk 2 senelik böyle önümüzdeki sene ve diğer sene çok fazla çalışacağım zaten bu yazdan sonra çok fazla bilgisayara bile bakmayacağım)

Yanlış yaptığın konu, şuanki zamanını gelecekte zaten yapacaklarınla harcamak yerine gelecekteki hedefini garantilemeye harcayabilirsin. Tercih senin.

Konuya biraz sonradan dahil oldum ama Tıp Fakültesi liseye hiç benzemiyor bir şeyleri önceden öğrenmenin hiç bir getirisi yok neredeyse konuları günlük örneklerle yedire yedire öğrenmek gerekir ve bu süreçte kafanı kaldırıp biraz etrafa bakmak lazım yani bir şeyler üretmek. Ben çok fazla çalışan doktordan çok, çok fazla üreten doktorların daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki çok fazla çalışacaksın ama dediğim süreçte illaki boş durmak istemiyorum diyorsan ingilizce makaleler oku (Pubmed) ingilizce okuyamıyorsan öğren. Başarılar dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…