Anatomi’ye ya da Tıp fakültesinin diğer derslerine olan ilgin çok güzel ve umarım bu hevesin okurken kaçmaz. Hayır Tıp fakültesini bitirmek zor değil. Üniversiteye göre -bazılarında 2 bazılarında 3. Sınıfa kadar- temel bilimler dersi ve sonrasında klinik dersleri var. Bence şimdiden anatomi dersi almak yerine zamanınızın getirilerini yaşamak gerekir yani eğlenmene bak, bu zamanları bir daha bulamayacaksın. Günde kaç saat ders çalışman gerektiği sana bağlı. Bazı konuları kolay anladığını bazılarını da daha zor kavradığını fark edeceksin. Bu yüzden ders çalışma taktiği geliştirmen gerekir. Genellikle sınavları geçmek için hocaların verdiği slaytlar ya da kırtasiyeye bırakılan notlar yeterli oluyor. Birçok üniversitede de hocalar tekrarlayarak aynı soruları sorabiliyorlar. Çıkmış soru diyoruz buna. İstanbul üniversiteleri hakkında bir bilgim yok. Ben de henüz TUS aşamasına gelmedim. 5. Sınıfa yeni geçtim. Ancak TUS bambaşka bir evren diyebilirim. Hayatın boyunca bir defa bile işine yaramayacak şeyleri soracaklar, göreceksin. İlla şimdiden çalışmak istiyorum diyorsan 3 baba kitabı öneririm. Ama bunu belki Tıp fakültesi öğrencileri bile yapmamıştır.
Guyton Fizyoloji
Robbin’s Patoloji
Oğuz Kayaalp Farmakoloji