Tıp nasıldır?

Makaleler
3
Tıp tavsiye eder misiniz?
Tıp okuyup Tus'a girip mikrobiyoloji seçmek yüksek lisans yapmak istiyorum ya da halk sağlığı uzmanı olmak. Sizce mantıklı mı? Çevrenizde vs varsa ne kadar kazanıyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani para için yapacaksan, tıpa harcayacağın eforun aynısını başka mesleklere harcayarak daha fazla para kazanabilirsin. Çevremde 100binden aşağı kazananı görmedim illa soracak olursan.

Kesin meslek üniversite bitirdikden sonra kafan rahat ama üniversiteyi bitirmesi işkence diyorlar.

Halk sağlık uzmanını ilk defa duydum, internete yazınca aile hekimi uzmanı çıktı, aynı şeyler mi?

Bende ülkemizde çok detaylı bilgi bulamadığım için buraya yazmak istedim aile hekimi düz bildiğimiz aile hekimi halk sağlığı uzmanı daha çok halkı bir topluluğu etkileyen hastalıklar salgınlar için eğitiliyor ve onlarla mücadele ediyor. Asıl olarak biyogüvenlik seviyesi 3 veya 4 bir lab da çalışmak istiyorum ama bu şartlarda çok zor.

Yani para için yapacaksan, tıpa harcayacağın eforun aynısını başka mesleklere harcayarak daha fazla para kazanabilirsin. Çevremde 100binden aşağı kazananı görmedim illa soracak olursan.

Benim istediğim bölüm tıpın çok spesifik bir bölümü nasıl diyeyim biraz zevk parası ülke şartlarında güzel bir refaha sahip olacak kadar olsa yeterli.

Bende ülkemizde çok detaylı bilgi bulamadığım için buraya yazmak istedim aile hekimi düz bildiğimiz aile hekimi halk sağlığı uzmanı daha çok halkı bir topluluğu etkileyen hastalıklar salgınlar için eğitiliyor ve onlarla mücadele ediyor. Asıl olarak biyogüvenlik seviyesi 3 veya 4 bir lab da çalışmak istiyorum ama çok zor.

Benim istediğim bölüm tıpın çok spesifik bir bölümü nasıl diyeyim biraz zevk parası ülke şartlarında güzel bir refaha sahip olacak kadar olsa yeterli.
Temel bilim asistanları bile ülke şartlarına göre kalburüstü paralar kazanıyor. Paradan yana sıkıntı olmaz. Sadece istekli olman lazım.
Gidince aslında istediğin şeyin bu olmadığını da anlayabilirsin iyice işine de sarılabilirsin. Kısaca tıp nasıldır sorusunun cevabı bizde değil, gidip kendin göreceğin şeyler.

Bizzat okuyorum. Hocam çok zor yüksek lisans geçmiyor, uzmanlık geçiyor dedikleriniz. Mikrobiyoloji döner sermaye katsayısı düşük parayı düzgün alamıyorsun. O yüzden daha çok enfeksiyon bilimleri uzmanı daha iyi olur. Katsayısı çok daha iyidir. Halk sağlığına gelince yani stajı bile aşırı sıkıcı ancak epidemioloji çalışmaları bölgesel hastalık etyolojileri gibi bilimleri çok seviyorsanız yapılır. Döner sermaye ise hastane karından alınan ek ödeme geçer. Doktorlar maaşının (emekliye geçmeyen) çoğunu buradan alır. Tıp fakültesinde fikirler zaten çok fazla değişir. En az 5 kez fikrin değişir. Sen şimdi fakülteye girmeye, girdiysen de sınıfı geçmeye bak sonrası tusta halledilir.

Bizzat okuyorum. Hocam çok zor yüksek lisans geçmiyor, uzmanlık geçiyor dedikleriniz. Mikrobiyoloji döner sermaye katsayısı düşük parayı düzgün alamıyorsun. O yüzden daha çok enfeksiyon bilimleri uzmanı daha iyi olur. Katsayısı çok daha iyidir. Halk sağlığına gelince yani stajı bile aşırı sıkıcı ancak epidemioloji çalışmaları bölgesel hastalık etyolojileri gibi bilimleri çok seviyorsanız yapılır. Döner sermaye ise hastane karından alınan ek ödeme geçer. Doktorlar maaşının (emekliye geçmeyen) çoğunu buradan alır. Tıp fakültesinde fikirler zaten çok fazla değişir. En az 5 kez fikrin değişir. Sen şimdi fakülteye girmeye, girdiysen de sınıfı geçmeye bak sonrası tusta halledilir.

Çok sağ olun hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı