Tıp okurken yazılım mı, İngilizce mi?

Tıp Fakültesi'ni kazandım bu yıl. Hazırlık yok tamamen Türkçe. Bundan dolayı aslında İngilizce öğrenmek istiyorum sonuçta her zaman gerekiyor(Şu an yurt dışında hızlı konuşmayan bir insanla konuşacak seviyedeyim ama öyle tıbbi olarak hiçbir bilgim yok) ama bir yandan da yazılım öğrenmeyi yıllardır çok istiyorum ve çok kararsız kaldım.
Çünkü doktor olduktan sonra İngilizce bilirsem yurt dışına gitme ihtimalim ve her gelişmeyi yakından takip etme şansım var. Dediğim gibi yazılımı da yıllardır istiyorum(yazılımdan kastım C# falan değil. Sadece Website yapmayı öğrenmek istiyorum. Udemy'den kurs aldım.)
Çok kararsızım. Zaten belli bir süre sonra herkes derslerin ağırlaşacağını ve bu tür hobilere zamanın çok daha kısıtlı olacağını söylüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tıp okurken İngilizce öğrenmenin aciliyeti vardır çünkü online seminerler yaparlar. Örneğin, ABD'deki radyoloji seminerine katılıp sertifika alırsınız ancak bu dersin türkçe desteği yoktur, sadece İngilizce'dir ve dili bilmiyorsanız anladığınız kadar anlarsınız.

Doktor olduktan sonra da çok yoğun çalışacağını düşünürsek, yazılıma pek ihtiyacın kalmaz.

Ama eğer yazılım, senin için bir tutkuysa İngilizce öğrenip yazılım öğrenebilirsin.

Yani, ilk önce İngilizce öğrenmeni tavsiye ediyorum. İngilizce her şeyin anahtarıdır.

İngilizce öğrendikten sonra yazılım öğrenmek için bolca kaynağın olur çünkü yazılımın kaynak açısından en fazla ve en sağlam olduğu dil İngilizce'dir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı