Tıp okurken bilgisayar mühendisliği derslerine de çalışılır mı?

Pickaroon

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2020
Mesajlar
749
Çözümler
4
Bilgisayar mühendisliği içimde hep bir ukte kaldı. Tıp okurken PC eng. Derslerini nasıl öğrenebilirim üniversite. Bitmeye yakın PC eng. Derslerine nasıl hakim olabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tip okumanin kendisi cok agir zaten kaldi ki bilgisayar muh. dersleri arasinda da agir dersler var. Benzer dersleri azaltabilecegin yakin alanlar da degil...
 
Tıp çok ağır bir bölüm. Keza mühendislikte öyle. Ama tıp kadar olmasa bile ikisini bir öğrenmek çok zor işte.
 
Çok zor, okuduğun bir şeyi tek okumayla veya sadece dersi dinleyerek anlamıyorsan zaman bulamazsın ikisine birden. Ha imkansız mı dersen çok zor okulların en zor iki bölümünü ÇAP yapıp ikisini de çok iyi ortalama ile bitirenleri gördüm ama bu kişiler gerçekten hem çok zeki hem de çok sıkı çalışan insanlar.
 
Merhaba, ev arkadaşımın da sizin gibi bir düşüncesi vardı. Açık öğretimden bilgisayar programcılığı bitirmişti 2 yıllık. Okul bittikten sonra da 4 yıllığa tamamlama düşüncesi vardı. 9 ay sonra okulu bitiyor bakalım yapabilecek mi :)

Aslında bu konu çok geniş hangi kısmını anlatmaya başlayacağımı bir türlü kestiremedim.
Öncelikle ben sadece Medipol Tıp'ta tıp ile birlikte başka bölümde ÇAP yapıldığını duydum. Bulunduğun üniversite buna izin veriyor mu onu araştırmanı öneririm.

İkinci olarak Bilgisayar Mühendisliği okumaktan beklentin nedir? Çevremdeki bilgisayar mühendislerinin hepsi yazılımla uğraşıyor. Zaten okulun bittiğinde tıp mesleğini icra edeceğini varsayarak pc mühendisliği okumak yerine yazılım öğrenmek daha mantıklı olabilir. Yukarıda bahsettiğim açık öğretim + lisans tamamlama metodunu tercih edersen eğer ne kadar yazılım öğrenirsin bilemem.

Üçüncü olarak hekimlik mesleği kendini adamayı gerektiren bir meslek. 1-2-3. sınıfları bir şekilde komiteye çok kasmadan çalışarak geçsen bile 4. sınıf çok zordur. Vaktinin çoğu zamanı hastanede kalan kısmı da ders çalışarak geçer. 5. sınıf dersleri daha kolay olsa bile TUS dersaneleri işin içine girer 4'e göre bile daha zor olur. İntörnlük senesi zaten nöbetlerle geçer. Hastanede bilfiil çalışırsın. Daha da zorlaşarak ilerler anlayacağın. Bu tempoda ilerlerken okul biter 6 ay pratisyen çalışırsın. Daha rahattır ama sonrasında asitanlık başlar işler iyice zorlaşır. Ayda 8 nöbet + sabah 8 akşam 6 mesai çalışılan bölümler olur. Böylece uzar gider. Söylemek istediğim şey şu ki bunların hepsi kendini adamanı gerektiren şeyler. Eğer bir uzman hekim olmak gibi bir hedefin varsa ilerleyeceğin çizgi budur. Bu çizgide ilerlemek istiyorsan eğer bilgisayar mühendisliği sana çok bir şey katmaz. Yazılım öğrenmek katar ama. Ülkemizin en iyi romatoloji hocalarından biri(kendisi Amerika'da şuan) tıp okurken öğrenilmesi gereken en önemli şeyin yazılım olduğundan bahsetmişti. Çok uzun mevzu çok detaya giremiyorum ama bence yazılım öğren :))

Dördüncüsü de eğer ki tıp'ta gönlün yoksa yol yakınken dön kardeşim. Nerede mutlu olacaksan orada olmalısın. Benim fakültemde ilk 3 bine girip 2 yıl tıp okuyup sonrasında sınıf öğretmenliğine geçen arkadaşım oldu. Mutlu olacağı işi yapmak istediğini söyledi. Şimdi de mutludur inşallah. Bir abim de tıp bitirdikten sonra tekrar sınava girip ODTÜ CS bitirdi(15 yıl kadar önce). CS bitene kadar nöbet tutarak pratisyen çalışmış. Sonrasında da bir daha doktorluk yapmadı. Yazı çok uzun oldu, konu da çok geniş. Soruların varsa cevaplarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı