Tip saha kabinlerden FTTH verilebilir mi?

Umarım şu değerler şakadan ibarettir.
Saha ekiplerini onarım için çağıramıyorum da. Mesafe uzak diye halen geçiştiriyorlar. Ne diyeyim Allahlarından bulsunlar. Şu upload hızına maruz kalıyorum şu an.

Şu görsel 3 yıllık. Hattım fazlasıyla iyiymiş gerçekten.

@777608 Hocam 3 ayın ardından sonunda çekebildim. Daha sıcak görüntüler kabinden.

Plaka üzerinde yazan da bu. Ben bu kabini yeni sanıyordum ki 2010'dan beridir varmış zaten.

@mafaky

Dosya Ekleri

• IMG-20241107-WA0004.jpg
    213 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Benim bağlı olduğumu düşündüğüm DSLAM da hua-dat 2010 yazıyor modemde çipset Broadcom olarak gözüküyor sizce oraya mı bağlıyımdır?

Görsellerdeki bir Tip-5 saha kabini. Eğer ki içindeki VDSL cemaati azalabilecekse bunun içine pekala bir ODF çatısı kutulur ve Santral ile gereken revizyon yapılır ve de kabin ile aboneler arasındaki ietişim bir veya birden fazla MUFA ile sağlanabilirse o site komple FTTH'a geçirilebilir. Şu anda ben aynen böyle bir altyapı ile 2021 ortalarından bu yana FTTH abonesiyim. Ama herşey Telekom'un cengaverliğine bağlı. Önerim bağlı olduğunuz T.Telekom Md'deki Altyapı Erişim Planklama birimi ile şahsen ve de acilen temasa geçip (Md'lükteki MH'lar ile hiç boşuna zaman ve nefes tüketmeyiniz...) bunun olabilirliğini ve zamanlamasını görüşmek. Hemen bu aralar giderseniz belki 2025 bütçesine de dahil ederler.

Bu hocam konu içerisinde bahsettiğim saha dolabı. Sitenin büyük çoğunluğu zaten şu an fiber kullanıyor. Bu dolap da site haricinde DSL aboneleri içim kabin sadece. Benim kabinim Tip-7, 2021'de koyuldu. Açıkçası da kaç kez görüştüğüm halde hiçbir şekilde fiberi en azından şimdilik getirmeye sıcak bakmıyorlar. İstediğim sonuçları da hiç alamadığımdan şahsen artık müdürlüğe gitmeye pek sıcak bakmıyorum çünkü cidden hiçbir şey değişmiyor.

Benim bağlı olduğumu düşündüğüm DSLAM da hua-dat 2010 yazıyor modemde çipset Broadcom olarak gözüküyor sizce oraya mı bağlıyımdır?
Olabilir belki.

Kusura bakmayınız ama o Tip-5 saha dolabının fotosunu koyduğunuz için ben de siz o saha dolabına bağlısınız diye varsaydım. Ama siz dediğiniz gibi 2021'de tesis edilmiş bir Tip-7'den hizmet alıyorsanız Telekom'un standart egoizmi ile o saha dolabının yeniliğinden dolayı oraya fiber çıkış vermemesi de "maalesef normal" Bıkmadan usanmadan Müdürlüğe dilekçe üzerine dilekçe vereceksiniz, sağınızdan solunuzdan olabildiğince dilekçenize imza toplayacaksınız. Onlar sizden bıkacaksa da siz onlardan bıkmayacaksınız. Bu ülkenin makûs kuralıdır: ağlamayan bebeye meme verilmiyor!

Bana kalsa en son yeniden dilekçe verecektim ancak sekreter hanım bu konuda şöyle dedi: "Aynı yer için 2. bir dilekçe vermen çok işe yaramıyor genelde. Ancak sen zaten 1.5 yıl önce verdin dolayısıyla aktif dilekçen ne kadar eski olursa o kadar tesiri olur bence tekrar dilekçe yazmayın çünkü bu kez yeni dilekçe olacağı için müdürlük dikkate almayabilir." şeklinde bir açıklama yaptı. Açık kapı da işe yaramıyor çünkü oradaki yazım Müdürlük yerine ilçe kaymakamlığına gidiyor. Orası da "Bu konuyu Türk Telekom ile görüşünüz." deyip üstünü kapatıyor. Hatta bu yanıtı vermesi 4 ayı bulmuştu.

Ama siz dediğiniz gibi 2021'de tesis edilmiş bir Tip-7'den hizmet alıyorsanız Telekom'un standart egoizmi ile o saha dolabının yeniliğinden dolayı oraya fiber çıkış vermemesi de "maalesef normal"
Bak bizim müdürlüğümüz o konuda dürüst. Dediler ki (hem erişim planlama hem de erişim yatırım birimi): "Sizin eskiden her şeyiniz santralden oluyormuş ancak santralinize dönüşümü yapmışız, sonrasında altyapınızı VDSL olarak dönüştürmüşüz. Sisteme baktığımda santrali size 1200 metre civarı yakınlaştırmışız. Fiber için en azından 4-5 yılın geçmesi gerek. Ancak istersen sana özel VDSL ya da Fiber hat çekebiliriz ama evine baktığımda tahminimce 100.000 TL civarı masraf çıkıyor." şeklinde açıklama yaptı. 1752 metre santral, 554 metre Tip-7 kabin mesafem var. Bu dediği rakamlar hakkında doğruluğu ne kadar var tartışılır açıkçası.

Denilenlerde doğruluk payı var gibi. VDSL'den FTTH'a dönüşümlerde galiba Telekom kendi mantığına göre bir geçiş süresi koymuş. Örneğin benim oturduğum siteye (Etiler-İstanbul), VDSL'e geçişten tam 10 yıl sonra FTTH dönüşümü yapıldı ve biz o konuda herhangi bir talepte de bulunmamıştık.

Hani şimdi dediklerinde de mantıklılık var bir yandan ama bilemiyorum. Sadece benim kötü hizmet alıyor oluşum fazlasıyla bahtsızlık oldu. Tek suçum mahalle merkezinden uzakta olmaktı. Düşünün hocam. Ömrü boyunca asla internet kullanmayacak Fatma teyzemiz dolaba yakın olduğu için 100 Mbps alabilirken en çok ihtiyacı olan ben zorla alıyorum hızı. O kadar aşırı saçma ki her şey bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…