Tıpta uzmanlık önerisi

Mor Fasulye

Kilopat
Yer
Ankara
Merhabalar. Ben tıp doktoru olmak istiyorum. Az çok bilirsiniz doktor maaşlarını. Şimdi benim sorum şu en az 4000 TL veya daha fazla kazanabileceğim bir alanda doktor olmak istiyorum ama bilgisayar oyunlarını bırakmak istemiyorum. Öncesinde cerrahiyi tercih edecektim ama bazı insanlar cerrahide boş zamanın kalmıyor vs. gibi şeyler dedi bunu doğrulayabilir misiniz? Yani şunu söylemek istiyorum ben işten eve gelince bilgisayarıma oturacağım ve 2-3 saat boş zamanım olacak oyunlar için. Bunlar hangi alanlarda mevcut?
Konuyu değiştiriyim bilen yok demek ki. Yeni sorum şu; Cerrahlar günde kaç saat çalışır?

Son düzenleme:
Şu an üniversiteye gittiğinden emin değilim. Galiba daha lisedesin. Doktor maaşları her türlü 4000 TL'den daha fazla. Senin soruna gelecek olursak; evet doğrulayabilirim. Cerrahlar gerçekten gün içerisinde çok fazla meşguller. Eve gidince bilgisayar karşısında 3-4 saat çoğu bölüm için hayal zaten. Özellikle asistanlık yılların hayatının en dolu zamanları olacak. Buradan direkt olarak sana yardımcı olamam ama şunu diyebilirim bundan 5 yıl öncesine kadar bilgisayar oynamayı ben de çok severdim fakat son 3 seneden beriki yoğunluğumdan hem oyun oynamaya vakit bulamadım hem de oyunlardan soğudum.

Şu an üniversiteye gittiğinden emin değilim. Galiba daha lisedesin. Doktor maaşları her türlü 4000 TL'den daha fazla. Senin soruna gelecek olursak; evet doğrulayabilirim. Cerrahlar gerçekten gün içerisinde çok fazla meşguller. Eve gidince bilgisayar karşısında 3-4 saat çoğu bölüm için hayal zaten. Özellikle asistanlık yılların hayatının en dolu zamanları olacak. Buradan direkt olarak sana yardımcı olamam ama şunu diyebilirim bundan 5 yıl öncesine kadar bilgisayar oynamayı ben de çok severdim fakat son 3 seneden beriki yoğunluğumdan hem oyun oynamaya vakit bulamadım hem de oyunlardan soğudum.
Teşekkürler cevabın için iki sorum daha olacak; günde kaç saat çalışıyorsununuz, birde asistanlar ne kadar maaş alır tahminen?

Teşekkürler cevabın için iki sorum daha olacak; günde kaç saat çalışıyorsununuz, birde asistanlar ne kadar maaş alır tahminen?
İki postunda da maaştan bahsetmişsin. Doktorluk sadece maaşı için yapılacak bir meslek değildir. Arkadaş sana 50.000 dese ne farkedecek. Kan görünce, açık yara görünce midenin kalkmayacağının garantisini verebiliyor musun? Hadi başka bir uzmanlık alanı seçtin diyelim, tıbbı bitirecek (ya da kazanabilecek) kapasiten olduğuna inanıyor musun?

Sözün özü şu. Meslek seçerken maaşa göre değil, o işte ne kadar başarılı olabileceksiniz, yeteneğiniz var mı, o işi ne kadar seveceksiniz ona göre seçin. Maaşa göre olsa herkes futbolcu olurdu.

Cerrah'ı bilmem ama dayım nöbet tuttuğu günün ertesi günü hep bomboştur. Eve gelince 4'e kadar yatar. 4'den sonra yatana kadar istediğini yapar. Özel hastanede çalışıyor tabii her hastanede aynı mı bilemem.

İki postunda da maaştan bahsetmişsin. Doktorluk sadece maaşı için yapılacak bir meslek değildir. Arkadaş sana 50.000 dese ne farkedecek.
Soru sormak kötü bir şey mi? Maaşı merak etmişim sormuşum.
Kan görünce, açık yara görünce midenin kalkmayacağının garantisini verebiliyor musun?
Eğer öyle bir şey olsa şuanda bu konuyu açmazdım veya aile doktorluğu vb. hakkında konu açardım.
Hadi başka bir uzmanlık alanı seçtin diyelim, tıbbı bitirecek (ya da kazanabilecek) kapasiten olduğuna inanıyor musun?
İnanmasam konuyu açmazdım.
Sözün özü şu. Meslek seçerken maaşa göre değil, o işte ne kadar başarılı olabileceksiniz, yeteneğiniz var mı, o işi ne kadar seveceksiniz ona göre seçin. Maaşa göre olsa herkes futbolcu olurdu.
Siz beni çok yanlış anlamışsınız ben size ben maaşı için onu seçtim demedim ki maaşını merak ettiğim için sordum insan sevmediği bir mesleği maaşı için değil başka meslek olmadığı için yapar bazı istisna durumlar hariç.

Tıp okuyanların yarısından fazlası ne olacağına karar verememişken seninki çok erken bir soru olmuş 😉. Ama parayı kafana fazla takıyorsun, para için yapılacak meslek değil. Türkiye ortalamasının üstünde kazanacaksın herhangi bir uzmanlıkta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı