Tırtıklı kenar sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Xeoner

Femtopat
Daha fazla  
Büyük bir tırtıklı kenar sorunum var alta koyduğum fotoğraftan anlayabileceğiniz üzere çok rahatsız edici ve adam görmeyi çok zorlaştırıyor. Lütfen anti aliasing aç gibi öneriler de bulunmayın aa açınca oyunlar inanılmaz bulanıklaşıyor ve FPS oyunları oynuyorum şimdiden teşekkürler. (AMD ekran kartı kullanıyorum)

Dosya Ekleri

• R5Apex_2021.06.05-12.42_1 (2).png
    R5Apex_2021.06.05-12.42_1 (2).png
    1,4 MB · Görüntüleme: 236
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük bir tırtıklı kenar sorunum var alta koyduğum fotoğraftan anlayabileceğiniz üzere çok rahatsız edici ve adam görmeyi çok zorlaştırıyor. Lütfen anti aliasing aç gibi öneriler de bulunmayın aa açınca oyunlar inanılmaz bulanıklaşıyor ve FPS oyunları oynuyorum şimdiden teşekkürler. (AMD ekran kartı kullanıyorum)
Mecbursun dostum. MSAA 8X yap keskinlik yumuşatmaları o zaman düzleşir kenarlar ama FPS etkilenir. Ayırıca apex legends te özel olarak grafik kartların ayarları var yanlış yapılırsa ciddi bir performans farkı yaratabiliyor.

FXAA varsa onu aç. O MSAA kadar bulanıklaştırmıyor diye hatırlıyorum.
Oyunda yok, Amd Radeon'nun özel ayarlarında ise sadece Direct 9'u etkileyen kenar yumuşatma ayarları var maalesef.
Ekran kartınızın VSR desteği varsa onu da deneyebilirsiniz.
Deneyeceğim.
Ekran kartınızın VSR desteği varsa onu da deneyebilirsiniz.
Sağolun öncelikle, denedim ama hem fps düşüşü büyük ölçü de oldu hem de görüntü yine bulanıklaştı ama sağolun.

Son düzenleme:
Oyunda yok, Amd Radeon'nun özel ayarlarında ise sadece Direct 9'u etkileyen kenar yumuşatma ayarları var maalesef.

Deneyeceğim.

Sağolun öncelikle, denedim ama hem fps düşüşü büyük ölçü de oldu hem de görüntü yine bulanıklaştı ama sağolun.
Üste adaptive FPS target diye bir seçenek var onu sıfıra çektiniz mı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı