Titan X Overclock Yapmak

O kart 980Ti'yi öyle de böyle de sollayabilecek potansiyelde bir kart, çünkü Shader ve Raster birimleri 980Ti'ye göre fazla. OC işini şahsen önermem. Zaten 250W güç çekiyor bu yüzden kalorifer peteği gibi, biraz daha ısınırsa ömrünün kısalması söz konusu olabilir.

Referans soğutmaya OC yapmak akıl mantık işi değil. O kart zaten OC gerektirmiyor ve çok güçlü bir kart. :) OC yapsanız bile o kart 90-95 derecede çalışacaktır ve ömrü kısalacaktır. Yinede hayırlı olsun. Biz hala GT 635M devam. :D

GT 635M ile GTX Titan X arasında ne kadar (Performans+ fiyat) fark var ise, OC yapmak ile OC'lu kullanmak arasında o kadar fark var.
Yani demem o ki: OC yapıldı diye bu tarz kartların ömrü kısalacak diye bir saçmalık yok. Yani bilip bilmeden yorum yazmayın lütfen!
2 senedir kullandığım Titan 1'leri bile OC'lu kullanmıyorum, ama OC'lu test alıyorum, yapıyorum...(y)
Hele bir de soğutmanız iyi ise gönül rahatlığıyla OC'lu bile kullanabilirsiniz :matrix:

GT 635M ile GTX Titan X arasında ne kadar (Performans+ fiyat) fark var ise, OC yapmak ile OC'lu kullanmak arasında o kadar fark var.
Yani demem o ki: OC yapıldı diye bu tarz kartların ömrü kısalacak diye bir saçmalık yok. Yani bilip bilmeden yorum yazmayın lütfen!
2 senedir kullandığım Titan 1'leri bile OC'lu kullanmıyorum, ama OC'lu test alıyorum, yapıyorum...(y)
Hele bir de soğutmanız iyi ise gönül rahatlığıyla OC'lu bile kullanabilirsiniz :matrix:
Ne yalan soyliyeyim ben burdan duydum. Gta 5 ultra için OC yapmalı mıyım diye... bana gerekmez hatta bir süre de yapmayın referans tasarımlı bir kart OC yapılırsa ömrü kısalır demişlerdi. Anca soğutma takarsın o zaman yap dediler. :D Bende onlara güvenerek buraya yazdım eğer yanlış'ım var ise affedin. :)

@Mert Can Ayhan, referans tasarım kartlar veya özel tasarım olsun; siz istediğiniz kadar frekans artırın ama nafile, kart zaten frekans değerlerini düşürecektir, tabi aşırı sıcaklıktan dolayı.
Tabi, ben burada ''OC'lu kullanın, zararı olmaz'' demiyorum. Ben olması gerektiği gibi yapılan OC'un zararlı olmadığını belirtmeye çalışıyorum. Zaten bu tarz (Titan X) güçlü kartları hiç kimse OC'lu kullanmaz, ancak bazı testler yapmak için OC yaparlar, bunun da bi zararı olmaz. Yani OC yapılabilecek, OC için tasarlanmış donanımı iyi bilmek lazım.
Benim OC konusundaki fikrim bu tarz güçlü kartlar içindir!

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı