Çözüldü C# Titlebar'a ekstradan nesne nasıl eklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
27
Yer
Başkent
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 S1035NT
Meslek
Yazılımcı/Yayıncı
Başlıkta da belirttiğim gibi çok uzun süredir araştırıp bulamadığım konu.
Windows'un kendi titlebarının rengini koyu veya açık tema yapabilmeyi buldum ama ekstra nesne eklemeyi bulamadım.
Demek istediğimi daha iyi anlatabilmek için:
Örnek Technopat uygulamasının(Google) titlebarı:

1724033099608.png

Minimize box, restorebox ve cancelbox(sanırım ismi böyle değil) dışında butonlar da var hem de Windows'un kendi title barında. İnternette çoğu sitede değiştiremiyeceğimiz hakkında belirtmişler ama bir başka görsel:
Office 16 titlebarı:

1724033213215.png

Siz demeden ben söyleyim, evet Office Microsoft'un dolayısıyla Windows ayarlarını değiştirebilir ama bir başka uygulama.
Adını söylememe gerek yok ama yapımcısı Microsoft değil.

1724033312762.png

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hata yapmak aslında güzel bir şey bu şekilde gelişiyor insan ama her hata yaptığında o hatayı bir daha yapmama azmin müthiş inşallah istediğini elde edersin ve ilmine ilim katarsın <3
Kaliteli insan kaliteli konuşurmuş. Maşallah çok teşekkür ederim inşallah siz de istediğiniz yere gelebilirsiniz :) <3

Bu konunun son 2 sayfasında, WinUI 3 kullanarak nasıl yapılcağını buldum.

Bu şey UWP uygulamalarda yapılabiliyor diye biliyorum. Bildiğimiz düz Windows formlarda eklenemeyebilir eski bir yapı olduğu için.

WPF de olduğunu biliyorum da WinForms geliştiricisiyim.
WinUI'da vardı ama bazı programlar kendi pencerelerini oluşturdukları için titlebar'ı da sıfırdan kendileri yazıyorlar Discord gibi mesela
Sorumda belirttim ben kendim tasarlamak istemiyorum. Evet tasarlarsam UI yapabilirim ama Windowsun bazı özelliklerine erişemiyorum örneğin yaslama hizalama vs. gibi (Sürükleme boyut vs. demiyorum)
1724081952577.png

Mesela şu görseldeki olmaz. Title bardan tutup sağ sola sabitleyemeyiz vs. Ekstra kütüphane ve kodlar gerektirir.
1724082041760.png
bu benim denediğim bir title bar ama pekte orjinal title barın havasını/kalitesini alamadığım için UI uygulamamda kullanmıyorum.
Uğraşsam belki daha iyi title bar yaparım ama daha uğraşacak çok fazla konum var.

WPF de olduğunu biliyorum da WinForms geliştiricisiyim.

Sorumda belirttim ben kendim tasarlamak istemiyorum. Evet tasarlarsam UI yapabilirim ama Windowsun bazı özelliklerine erişemiyorum örneğin yaslama hizalama vs. gibi (Sürükleme boyut vs. demiyorum)
Eki Görüntüle 2288599
Mesela şu görseldeki olmaz. Title bardan tutup sağ sola sabitleyemeyiz vs. Ekstra kütüphane ve kodlar gerektirir.
Eki Görüntüle 2288601 bu benim denediğim bir title bar ama pekte orjinal title barın havasını/kalitesini alamadığım için UI uygulamamda kullanmıyorum.
Uğraşsam belki daha iyi title bar yaparım ama daha uğraşacak çok fazla konum var.
Aslında Win32 api'sinde böyle bir şey yok ama istersen Win32 api'sini kullanarak (C# yötemiyle) paint mesajında oraya bir buton çizdirebilirsin ama biraz karmaşık olur çünkü butonlar sadece resimden ibaret değil birde üzerine tıklanıp tıklanılmadığını yada girilip girilmediğini test ettirmen lazım

Aslında Win32 api'sinde böyle bir şey yok ama istersen Win32 api'sini kullanarak (C# yötemiyle) paint mesajında oraya bir buton çizdirebilirsin ama biraz karmaşık olur çünkü butonlar sadece resimden ibaret değil birde üzerine tıklanıp tıklanılmadığını yada girilip girilmediğini test ettirmen lazım
Aslında dediğin yöntemle bir ilham verdin. Örneğin başka bir form oluşturup buna buton ekleyip, form açılışında buton özelliklerini alıp Ana forma sabitleyip bir titlebar nesnesi olarak gösterebilirim ama Sanırım Artık WinFormu bırakıp WPF'ye geçmenin sırası geldi her konuda çok üstün Rotate özelliği animasyon özelliği vs. vs. Çok Profesyonel ve User Intarface açısından daha iyi.

Aslında dediğin yöntemle bir ilham verdin. Örneğin başka bir form oluşturup buna buton ekleyip, form açılışında buton özelliklerini alıp Ana forma sabitleyip bir titlebar nesnesi olarak gösterebilirim ama Sanırım Artık WinFormu bırakıp WPF'ye geçmenin sırası geldi her konuda çok üstün Rotate özelliği animasyon özelliği vs. vs. Çok Profesyonel ve User Intarface açısından daha iyi.
Evet WPF daha profesyonel ama ben WinUI 3'ü tercih ediyorum neden bilmiyorum tasarımı hoş geliyor :)

Evet WPF daha profesyonel ama ben WinUI 3'ü tercih ediyorum neden bilmiyorum tasarımı hoş geliyor :)
Az önce internette araştırırken WinUI ilk defa duydum sanırım WPF den daha da profesyonel, Böyle olunca da mağaramdan çıkmış gibi hissettim yahu WinUI'projesi oluşturup bakacağım hem arayüz hemde Gelişmişlik konusunda kararım kesinleşince öğrenmeye başlayacağım ama inşallah WinUI daha kalitelidir de xaml öğrenmek zorunda kalmam 😅😂 Yeter artık da çok dil öğrendik 18 yaşımda sakalım beyazlıcak

Az önce internette araştırırken WinUI ilk defa duydum sanırım WPF den daha da profesyonel, Böyle olunca da mağaramdan çıkmış gibi hissettim yahu WinUI'projesi oluşturup bakacağım hem arayüz hemde Gelişmişlik konusunda kararım kesinleşince öğrenmeye başlayacağım ama inşallah WinUI daha kalitelidir de xaml öğrenmek zorunda kalmam 😅😂 Yeter artık da çok dil öğrendik 18 yaşımda sakalım beyazlıcak
:) WinUI xaml gerektiriyor ama ben şahsen Windows sistem dosyalarını tersine mühendislikle inceleyen birisi olarak Windows.UI.dll dosyasının ve onun diğer varyasyonlarının işletim sistemini baştan yazmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum. Gerçekten.

:) WinUI xaml gerektiriyor ama ben şahsen Windows sistem dosyalarını tersine mühendislikle inceleyen birisi olarak Windows.UI.dll dosyasının ve onun diğer varyasyonlarının işletim sistemini baştan yazmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum. Gerçekten.
Tersine mühendislikten bende anlıyorum hatta bunu öğrendiğim zaman çok korkmuştum ve hayal kırıklığına uğradım :/ .NET ile geliştirilen uygulamaları sanki kendileri geliştirmiş gibi çok rahat erişebiliyorlar hatta bununla yetinmeyip .sln projesi olarak bile ayarlanabiliyor. O kadar emeğim çöpe giderse çok üzülürdüm Allah'tan yayınlamadan önce öğrendim. Yoksa gitmişti 1 yıllık emek. (1 yıl az gelmesin günde ortalama 6-7 saat) Yani anladığım kadarıyla API veya 3. parti yazılım kullanmadan WinUI'ı tersine mühendislikle erişebilmek; işletim sistemini baştan yazmak kadar zor mu cidden

Bir saniye WinUI da henüz designer desteklenmiyormuş bu çok ürkütücü :D ama alışılabilir zamanla (Şuan xaml bilmediğimden büyük uğraş yaratır)
Ayrıca Visual Studio bile WPF ile yapılmış
İnanılmaz arafta kaldım şuan.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı