TK-03 alınır mı?

erenkaya25

Hectopat
Daha fazla  
Sıfırının fiyatı 70k olması ve b ehliyet ile kullanılabiliyor olup 125CC kitinin yanında verilmesi çok ilgimi çekti açıkçası. CG, cup tarzı olanlara pek ilgi duyamadım. Görünüş itibarıyla ilgimi çekmediler. 125CC kit ile 100km/s hızı aşabiliyorlarmış.

Artıları ve eksileri ne olabilir? Buna rakip olabilecek b ehliyeti ile kullanılabilen motorlar nelerdir? Bana çıkaracağı ekstra masraf ne olabilir? Bir de kask ve mont önerisi alabilirsem süper olur.

Daha önce bende düşünüp kullanıcı yorumlarını incelemiştim. Yorumlarda çok fazla sorun yaşayanlar mevcuttu. Aynı zamanda zincirde ve dişlide sorun yaşayanlarda mevcuttu. Eğer elin anahtar tutuyorsa ve kapalı garajın mevcutsa al. Parçalarını söker takar sorunların büyük çoğunluğunu kendin çözebilir kendine göre özelleştirebilirsin. Eğer yaşın yetiyorsa A2 veya a ehliyet alıp ilerleyen süreçte seni daha çok tatmin edecek motorlara geçmeni öneririm. Zaten bu motor zamanla sana yetersiz gelecek değiştirmek isteyeceksin ve o ehliyeti alacaksın.

Daha önce bende düşünüp kullanıcı yorumlarını incelemiştim. Yorumlarda çok fazla sorun yaşayanlar mevcuttu. Aynı zamanda zincirde ve dişlide sorun yaşayanlarda mevcuttu. Eğer elin anahtar tutuyorsa ve kapalı garajın mevcutsa al. Parçalarını söker takar sorunların büyük çoğunluğunu kendin çözebilir kendine göre özelleştirebilirsin. Eğer yaşın yetiyorsa A2 veya a ehliyet alıp ilerleyen süreçte seni daha çok tatmin edecek motorlara geçmeni öneririm. Zaten bu motor zamanla sana yetersiz gelecek değiştirmek isteyeceksin ve o ehliyeti alacaksın.
Pek motorcu birisi değilim, aslında 50CC olanlara bakınıyordum ama yani 45km hız sınırı olması çok yetersiz geldiği için böyle bir çözüm buldum. Sadece ayağımı yerden kessin, bir yerden bir yere sorunsuz gideyim diye bakınıyordum zaten. İstanbul'da yaşıyorum ve 50CC çoğu yer için yetersiz kalıyor ama saatte 100km hız yapabilen bir motor çok çok yeterli kalacaktır benim için.

A2 ehliyet alacağımı sanmıyorum çünkü dediğim gibi motor benim için geçici bir şey, bir süre ayağımı yerden kessin, sağa sola giderken sorun yaşamayayım yeterli. Sonrasında yine arabaya döneceğim zaten. Olur da motoru çok seversem tabii ehliyet alırım neden olmasın.

Yaşanan sorunları ben de gördüm, motoru çok fazla övmüşler ama aynı zamanda sorun yaşayanlar da olmuş. Zinciri bilmiyorum ancak dişliyi alan herkes direkt değiştiriyormuş 16-42 ile çoğunlukla. Eğer sorunu çözüyorsa benim için sorun değil, değiştiririm.

Ben çok anlamam motordan vs. ama babamın eli yatkındır, yazlığımızda da kendi alanı var alet edevat için. Yani basit sorunları çözebiliriz gibi. Bu durumda bu motoru almak mantıklı mı?

Evet bu durumda motoru almak mantıklı gözüküyor. Ekstra olarak kesinlikle en az orta seviye ekipmanları almanı öneririm. Sakın yavaş giderim benim ihtiyacım olmaz gibi düşüncelere girme. 300 le giden kişi kaza yaptığında zaten ölüyor o kişinin ekipmana ihtiyacı yok. 20 - 100 arası hızlarda gidiyorsan ekipman önemli seni koruması için.

Evet bu durumda motoru almak mantıklı gözüküyor. Ekstra olarak kesinlikle en az orta seviye ekipmanları almanı öneririm. Sakın yavaş giderim benim ihtiyacım olmaz gibi düşüncelere girme. 300 le giden kişi kaza yaptığında zaten ölüyor o kişinin ekipmana ihtiyacı yok. 20 - 100 arası hızlarda gidiyorsan ekipman önemli seni koruması için.
Önerebileceğin kask ve ceket var mı peki? Motoru siyah/turuncu almayı düşünüyorum. Kaskla montu da siyah alacağım muhtemelen ama üzerinde turuncu detayları da olursa süper olur. Tabii önce güvenlik, sonra görüntü :D

Önerebileceğin kask ve ceket var mı peki? Motoru siyah/turuncu almayı düşünüyorum. Kaskla montu da siyah alacağım muhtemelen ama üzerinde turuncu detayları da olursa süper olur. Tabii önce güvenlik, sonra görüntü :D

Mont için yeterli bilgim yok. Kask için piyasada dolaşan LS2 kasklarından almanı önermem. Test sitelerinden inceleyip tam kapalı kask almanı öneririm. Mt helmet markası oldukça fiyat performans ürünüdür. Targo serisi ile arkadaşım ciddi bir kaza atlattı kafasının üstüne düştü ama kaskda çizik bile yoktu.

Mont için yeterli bilgim yok. Kask için piyasada dolaşan LS2 kasklarından almanı önermem. Test sitelerinden inceleyip tam kapalı kask almanı öneririm. Mt helmet markası oldukça fiyat performans ürünüdür. Targo serisi ile arkadaşım ciddi bir kaza atlattı kafasının üstüne düştü ama kaskda çizik bile yoktu.
Biraz göz gezdirdim, Targo serisi güzel ürünler buldum. Targo serisinden olmayan MT Helmet ürünleri de güzel duruyor, teşekkürler öneri için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı