İngilizcem var ama bir iki ingilizce kaynak okudum diye "herkesten farklı bir şey biliyorum" havalarına girmiyorum, aksine yanlış olma şansım olabileceğinden kaynak soruyorum.
TheMisterEpic videosunda gösterdiği araştırmada TL auncher in Windows güncellemelerinin yüklenip yüklenmediği gibi bir hiç alakası olmaması gereken şeyleri kontrol eden kodlara sahip olduğunu gösterdi.
Bu casus yazılımı ilk fark edip herkese bildiren reddit postunun sahibi de TL auncher in virüs taraması yapılırken bazı .jar dosyalarını silip tarama bitince geri yüklediğini gözlemleyip herkesle paylaştı.
hatta bunun duyulmasından sonra TL auncher kullanıcı kitlesi elinden gitmeden önce fark edilmeyi göze alarak daha fazla kullanıcıya tekrar saldırılar yapmış.
son olarak da, (taktım folyo şapkamı) tabii ki TL auncherin rakibi olan birileri böyle bir iftira atıp kullanıcıları TL auncher dan ayırıp kendine çekmeye çalışmış olabilir
ama ne reddit postunda ne de videolarda "TL auncher zararlı, onun yerine xxx launcher i kullanın" diye bir reklam görmedim, onun yerine diğer iki üç tane alternatif launcherlar paylaşılmış yorumlarda o kadar. yani birilerinin TL auncher i sabote etmeye çalıştığına inanmıyorum.
bunca "safsatanın" doğru olmadığı nerde yazıyor artık gösterebilirsen memnun olurum.
(bu arada bu sitede bile TL auncher yazmak yasakmış)