TLauncher'da gerçekten virüs mü bulunmakta ve formatsız kaldırmanın bir yolu yok mu?

Videoyu az önce izledim ve reklam amaçlı çekilmiş olduğu aşırı belli, muhtemelen telif olayları doğruysa eğer o olaylardan sonra launcher'ın asıl sahibi bu kanala reklam vermiş olabilir. CharmQueell'de buna benzer içerikler üretiyor fakat asla indireceğiniz siteyi söyleyip sizi yönlendirmiyor. Bu işin raconu da budur zaten. Videodaki arkadaşın reklam yaptığı apaçık belli. Virüs konusuna da gelecek olursak java'yı kendi sitelerinden indirtiyor olabilirler, bu virüs olduğu anlamına gelmez çünkü bu linkler doğrudan indirme linkleridir linkte ufak bir değişim olsa launcher'a giriş yapamazsınız zaten büyük firmalar driver linklerini bile sürekli güncelliyor, ve güncellemelerde launcher çalışmayabilir, link değişebilir böyle durumlarda setup dosyası çalışmaz launcher'ın. Bundan dolayı kendi sitelerine değişmeyecek bir link oluşturmuş olabilirler gayet doğal. Ayrıca virüsü javaya gömünce görünmez olmuyor :D virustotal'de her türlü gözükür.
 
Virüs falan olsa yer yerinden oynardı. Binlerce kişinin kullandığı bir Launcher bu. Çocukları korkutup etkileşim almak amacıyla yapılmış bir video.
Kesinlikle katılıyorum. Bu kadar antivirüsün yanılması mümkün değil. Birisi mutlaka virüs var diye algılardı.
 
Belirtilen başlatıcı uygulamasını çoğu Minecraft kullanıcısı bilgisayarında barındırıyor ve çalıştırıyor. Uygulama yeni değil ve çok uzun bir süredir varlığını sürdürüyor. Bazı Reddit kullanıcıları, Belirtilen Minecraft başlatıcısının, çalıştırılması için gereken Java uygulamasını Java'nın kendi sitesi yerine başlatıcının sitesinden indirildiğini görsellerle ve ekran görüntüleriyle destekliyor. Bunun güvenlik açığı oluşturduğunu söylemek zor çünkü anti-virüslerin çoğu bu uygulamada virüs bulamadı ve sadece Java uygulamasının kendi sitesi yerine başlatıcının sitesinden indirmesi bu uygulamanın sorun çıkarttığı anlamına gelemez.

Ek olarak, uygulama milyonlarca cihazda çalışıyor ve bu zaman kadar hacklenme ya da çalınma gibi sorunlar yaşanmadı ya da yaşansa da bunun başlatıcı tarafından olduğu doğrulanamadı. Yine de bu belirtilen başlatıcını tam güvenilir bir uygulama olduğunu göstermez. Evet, uygulama çoğunlukla güvenilir ve tavsiye edilir fakat güvenilirliği orijinal bir başlatıcı ile kıyaslanamaz.
 
Yapabilecek tek şey, Launcher'ı geekuninstaller kullanarak silin ve 3-4 defa AV ile taratın. Başka bir bilgi; RUSLARA GÜVEN OLMAZ. (bu arada ben de kullanıyorum ve gerçekten virüslüymüş.)
 
Yapabilecek tek şey, Launcher'ı geekuninstaller kullanarak silin ve 3-4 defa AV ile taratın. Başka bir bilgi; RUSLARA GÜVEN OLMAZ. (bu arada ben de kullanıyorum ve gerçekten virüslüymüş.)
Gerçekten virüslü olduğunu nerden anladınız?

 
Yıllardır kullanıyorum bir sıkıntısı yok virüs olduğunu sanmıyorum ve bir virüs bu kadar iyi hizmet veremez videolarda prim kasmak içindir.
 
Yıllardır kullanıyorum bir sıkıntısı yok virüs olduğunu sanmıyorum ve bir virüs bu kadar iyi hizmet veremez videolarda prim kasmak içindir.
Katılıyorum küçük yaştaki çocukların beynini yıkamak için yapılmış asılsız videolar. Virüs olduğuna inanmıyorum ha spyware olma ihtimali var olsa bile bence bir sorun değil çünkü Google bile bir spyware. Hangi ürüne baktıysanız ona göre karşınıza reklam veya pop-up çıkartıyor. Bu Spyware değil de nedir? Gizlilik korunmuyor bir kere. İzlendiğimizi hissettiriyor Google bile.
 
Kardeşim için indirdim bunu indirtikten sonra CS 1.6 da yüklememe sorunları oyundan atma donma sorunları yaşıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı