Joel'in hak ettiği bir şekilde öldürülmesine takmışlar, Abby gibi sağlam karakterli bir kadının ölmesini beklemişler. İnanılmaz geldi bana. Bence bu insanların psikolojik olarak incelenmesi gerekir. Yani takıntılılar. Aynı siyasette yaptıkları gibi düşünsene bir karaktere bağnazca bağlanıyorsun o haksız da olsa, adi bir insan da olsa seviyorsun, Hitler'in yanındaki Naziler gibi. Bu bence psikolojik bir sorun. Çünkü Abby, hangi açıdan bakarsak bakalım haklı. Kohlberg'in Ahlak yasasına göre babasını öldüren adam olduğu için Joel'in öldürmesi "İyi Çocuk", yine aynı teoriye göre Joel'i öldürmesi yine "Evrensel Ahlak" seviyesinde bir eylem. Duygusal olarak da bilimsel olarak da Abby haklı abi. Ben oyunu oynarken korktum çünkü galiba sonunda Ellie, Abby'yi öldürüyor, insanlar bunu sevmemiş dedim. Ama şükür ki öyle değilmiş. Helal olsun oyunun senaryosunu yazana. Joel, Ellie hak ettikleri cezaları çekiyorlar. Abby ise hak etmediği olaylar yaşasa da yine de hayatta kalıyor. Ben diğer oyuncuların aksine bu oyunun hikayesini de çok sevdim.