Peki saygı duyuyorum. Benim beğenme sebebim ise tüm hikayenin büyük bir ana fikri olması, ilk defa bir oyunda tam olarak tek taraflı değil çok taraflı bir anlatım var. Tüm karakterler gerçekten yaşadığını hissettiriyor, oyunda NPC yok yani. Devrimsel bir şey. Üzücü olaylara takılmak yerine vermek istediği mesajlara odaklanırsan çok iyi. O kadar iyi ki hiçbir oyunda böyle derin ve detaylı değildir hikaye. Olayları anlatır ve geçer. Bu oyuna da düz mantık bakıp ne saçma olaylar denilebilir ya da bir ömür boyu ders çıkarılacak şeylere odaklanabilirsiniz. Bir oyun düşünün ki hayat boyu etkisini sürdürebilecek mesajlar veriyor. Gözümüze sokmadan yapıyor bunu. Bence hikayeyi tamamlayan verdiği mesajlar ve yaşattığı ağır duygular. Yoksa en fazla 7/10'luk ortalama bir hikayesi var. Tüm detaylar birleştiğinde benim için 10/10, Neil abimizin yaptığı hata mıdır değil midir tartışılır ama herkese hitap eden bir hikaye yerine, herkesin anlayamayacağı ama takdir edenlerin de bayılacağı bir iş çıkarmış ortaya.Ben şahsen malum olaya büyük taktım. Hadi onu anlayabiliyorum, olaydan sonra Ellie Abby olayları kadar saçma bir şey yok zaten. Dünyanın en saçma olayları Ellie Abby arasında geçiyor. Bu bencesi işin tabi. Beğenen de var bir o kadar da beğenmeyende var. Hikayesiyle çok tartışılan bir oyun. TLOU 2'nin hikayesini ilk 50 ye bile sokmam. Teknik kısmında ise bir şaheser ama dediğim gibi hikaye benim nazarımda baya baya kötü.
Daha fazla konuşup da spoiler kaçırmayalım yeri burası değil.