TLOU P2 GPU kullanımı çok değişken

İşletim sistemi
Windows 11

Furkan1071

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Hikvision 16GB 3200MHZ CL16
SSD veya HDD modeli
Hikvision G4000
Ekran kartı
XFX RX5700XT
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba, 650W 80+ PSU, R5 5500 (OC 4.5GHz), 16 GB CL16 3200MHz RAM ve 8 GB RX 5700XT şeklinde bir sistemim var. Başka oyunlarda böyle bir şey olmuyor ancak TLOU p2'de GPU kullanımı çok değişken. CPU kullanımı ortalama %60 diyebilirim %57-63 arasında değişiyor fakat GPU kullanımı her yenilemede farklı oluyor. %10-80 arası sürekli değişiyor. Sabit bir değeri 1 saniye bile görmedim. Bunun dışında sistemde darboğaz yok, tüm sürücüler güncel, oyun ayarları maksimumda, FSR 3 kare oluşturma açık ve FSR 3 kalite modunda, 1080p çözünürlükte oynuyorum. Herhangi bir FPS düşmesi vb rahatsız edici bir şey yok. Sadece bu durumun sebebini merak ediyorum, bilen biri var mı? Neden olabilir?

Bende de benzer durum vardı DLSS vb. kapatıp oynadım sorunsuz bir şekilde. FSR ve DLSS render çözünürlüğünü düşürdüğü için ekran kartına yükü azaltıyor. İlk oyuna göre çoğu bölümde optimizasyonu güzel oyun.

Bende de benzer durum vardı DLSS vb. kapatıp oynadım sorunsuz bir şekilde. FSR ve DLSS render çözünürlüğünü düşürdüğü için ekran kartına yükü azaltıyor. İlk oyuna göre çoğu bölümde optimizasyonu güzel oyun.
Hocam cevap için çok teşekkür ederim işe yaradı ve görsel kalite de artık daha iyi. Sağ olasın. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı