Sürprizbozan TLOU Part 2 hakkında düşünceler

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
The Last of Us Part II kesinlikle kusursuz bir oyun değil. Özellikle Neil Druckmann'ın sjw fantezilerine çokça maruz kaldığımız, oyunun temposunun yer yer ciddi sekteye uğradığı veya hikaye tercihlerinin herkese uymadığı yatsınamaz bir gerçek. Fakat sorun ararsak her oyun için buluruz. Bu kalitede muazzam bir oynanış, PS4'te bile göz alıcı grafikler ve insanı gerçekten duygulandıran ve sorgulatan bir hikaye. Böyle bir oyun daha da zor gelir arkadaşlar.

Seni anlıyorum dostum. Cesur dediklerin LGBT meselesi ise asıl hikayeyi baltalayan ana noktadır bence. Oyun bu dostum. Ben oyunları sosyal mesaj için değil eğlenmek ve hikayeden zevk almak için oynarım. LGBT olayı aşırı abartılmış. Tamam olsunda her sahnede oyun gözüme gözüme sokuyordu. En azından oyuncuya seçim hakkı verilebilirmiș. TWD oyununda olduğu gibi.

Bu konuyu da çözemedim. Yüzlerce saatim var defalarca bitirdim. Birkaç ara sahne dışında LGBT'ye dair bir şey hatırlamıyorum.

Oyunda o kadar LGBT öğesi yok ki oyundaki tek LGBT bireyi ellie ile dina değil mi? Sanki herkes eşcinselmiş gibi lanse ediliyor. Her sahnede olduğu fikrinize katılmıyorum.

Her sahneden kastım ellie ile dina sahneleri. Oyunun daha başında Ellie'nin dinayı öptüğünden bahsediliyor. Oyunun sonunda bile bu gözümüze sokuldu. Sonlarında Ellie'nin dinaya yaklaşması elinde bebek olması dinayı boğazından falan öpmesi oyun bize resmen “eşcinsellerde aile kurabilir” demeye çalışıyor. Kusura bakma ama bu hoş bir şey değil. Sosyal mesaj verecekler diye hikayeyi mahvetmişler.

Hocam inanın oyun kötü olsaydı o son bölümlere kadar gelemezdiniz eş cinsellerle bir alakası yok bu durumun.

Oyunu sonlarına doğru sırf bitsinde rahatlayayım diye hızlı oynamaya başladım. Baydı artık. Ellie ile dinadan Abby'e göre daha fazla nefret ettim. Bomboş karakterler. Oyundaki en iyi iki karakter tommy ile joel. Gerisi fasa fiso.

Bu konuyu da çözemedim. Yüzlerce saatim var defalarca bitirdim. Birkaç ara sahne dışında LGBT'ye dair bir şey hatırlamıyorum.

Oyunun başlangıcında LGBT mesajı var. Oyunun ortalarında LGBT olayı var. Sonundada var. Gereksiz yere giriş gelişme sonuç olaylarında LGBT mesajlari eklemeleri mantıksız. Aklında nasıl kalmadı bilmiyorum enteresan.

Hocam inanın oyun kötü olsaydı o son bölümlere kadar gelemezdiniz eş cinsellerle bir alakası yok bu durumun.

Oyunu sonlarına doğru sırf bitsinde rahatlayayım diye hızlı oynamaya başladım. Baydı artık. Ellie ile dinadan Abby'e göre daha fazla nefret ettim. Bomboş karakterler. Oyundaki en iyi iki karakter tommy ile joel. Gerisi fasa fiso.

Cesur dediğim LGBT değildi, o noktada biraz bende soğudum. Cesurdan kastım hikayeyi abbynin de gözünden anlatıp aslında haklı veya haksız kavramlarının tamamen öznel olduğunu anlatmasıydı. Bize göre ellie haklı olabilir fakat abbynin de babası öldürüldü, o da kendince haklıydı.

Ellie'ye seçim sunulmadan zorla ameliyata alınması ne Abby'i ne de babasını haklı yapar.

Takmadığımdandır hocam. Ben oralara değil hikayeye oyuna odaklanıyorum.

İyi de hikayede en çok rol oynayan konu bu değil mi zaten? Ana karakterin tercihleri önemli değil mi? Hikaye zaten vasat. Hiçbir ilerleme kaydetmediğimiz boşa vakit harcadığımız bir hikaye gördüm. Joelin bu kadar basit öldürulmesi bile hikayenin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Days Gone bile beni fazla etkiledi diyebilirim sonuyla ve hikayesiyle. O derece hikaye bana kötü geldi.

Gerçekten benim içinde hayal kırıklığı olmuştu. Çıktıktan 3 gün sonra oynamıştım. Grafiklerine ve mekaniklerine hiçbir diyeceğim yok ama The Last of Us'ı The Last of Us yapan şey hikayesidir zaten. Sıkıntı her zaman Ellie intikam almaya çalışıyor Abby onu sağ bırakıyor yine intikam almaya çalışıyor abby bir daha sağ bırakıyor. Sanki burada kötü karakter Ellie, iyi karakter Abby diye göstermeye çalışıyolar. Yok o çocuğu kurtarmış. O Wolf'lara daha yeni tanıştığı bir skar olan çocuk için ihanet etmesi zaten tamamen mantıksız. Abby ile o kadar oynamamız da mantıksız. Yani düşünce olarak güzel ama oyun bize hep Abbynin haklı Ellienin ve Tommynin haksız olduğunu göstermeye çalışıyor. Bir de duygu olarak oyun tamamen eş cinsellik üzerine kurulu. Yani belirli sahnelerde olmasını anlarım ama bütün oyunu da bunun üstüne kurma yani. Ellie eş cinsel Dina eş cinsel Levi Trans Abby Trans, gerçekten bayıcı. Sonu zaten başlı başına bir saçmalık. Abbyi öldürmeye gidiyosun kurulu düzenini bırakıp. Hadi gördün çarmıhta insafa geldin. Bırak gitsin. Sonra Joel aklına geliyor öldürmeye çalışıyor. Sonra Joel yine aklına geliyor bu sefer sağ bırakıyor. Rezalet gerçekten oynuyosun oynuyosun ama sonunda tamamen saçmalık. Benim yorumlarım bunlar.

İyi de hikayede en çok rol oynayan konu bu değil mi zaten? Ana karakterin tercihleri önemli değil mi? Hikaye zaten vasat. Hiçbir ilerleme kaydetmediğimiz boşa vakit harcadığımız bir hikaye gördüm. Joelin bu kadar basit öldürulmesi bile hikayenin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Days Gone bile beni fazla etkiledi diyebilirim sonuyla ve hikayesiyle. O derece hikaye bana kötü geldi.

Sen Joeli çok sevdiğin için sana öyle geliyor. Objektif olarak bakınca o kadar kötü bir şey göremiyorum.

Ellie'ye seçim sunulmadan zorla ameliyata alınması ne Abby'i ne de babasını haklı yapar.

Hocam size saygı duydum dasy gone bana göre Sony özel oyunlarından en kötüsüdür beğenemediği bir oyun oldu.

Hocam size saygı duydum dasy gone bana göre Sony özel oyunlarından en kötüsüdür beğenemediği bir oyun oldu.

Dostum bende senin düşüncene saygı duyuyorum fakat Days Gone oynanış açısından sıkıcıydı. Hikaye bana göre çok daha iyi. Sonuda çok güzeldi. En azından ana karakterimiz trans değildi. Bu kendi düşüncem.

Seni anlıyorum dostum. Cesur dediklerin LGBT meselesi ise asıl hikayeyi baltalayan ana noktadır bence. Oyun bu dostum. Ben oyunları sosyal mesaj için değil eğlenmek ve hikayeden zevk almak için oynarım. LGBT olayı aşırı abartılmış. Tamam olsunda her sahnede oyun gözüme gözüme sokuyordu. En azından oyuncuya seçim hakkı verilebilirmiș. TWD oyununda olduğu gibi.

Dizisi konusunda haklı olsan da ben oyun konusunda öyle düşünmüyorum. Kıyamet sonrası evrende yine eş cinsel insanlar yine olacak. Ellie Dina ilişkisi gayet ayarında anlatılmış, şu an için sjw woke kavgası edilirken o evrende herkes hayatta kalmaya çalışıyorken kimse bununla ilgilenmiyor olmasi güzel bir detay olmuş
Ellie hetero bir karakter olsaydı, erkek bir sevgilisi olsaydı hikayeye ekstra bir şey katmazdı. Daha iyi bir hale gelmezdi.

1. Oyunda da Bill karakteri es cinseldi ancak bu ufak detaylarda verildiği için coğu kişi fark etmedi bile. Left behind dlcsisinde ise Ellie Riley ilişkisini gördük.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı