TN panelde renkler soluk

ucan_sabri

Hectopat
Laptopumun ekranı TN panel ama renkler çok soluk. Aslında laptopu ilk aldığım zaman panel değişmişi yapıldığından süpheleniyordum. Sizden ricam teyit etmek için TN panel özelliklerini yazabilir misiniz? İn slience (koyu renkler içeren) adlı oyunu oynuyorum renkler çok soluk. Minecraft oynuyorum yine renkler soluk. Valorant gibi oyunlarda sorun yok mesela.

IPS'ten TN panel mi geçtiniz? :D TN panelin olayı daha hızlı olması ama renklerin soluk kalmasıdır zaten. Kaliteli TN'ler renk farkını çok hissettirmiyor ama orta sınıf ve aşağısında bu hissiyatı almanız normal.

Koyu renk ağırlıklı oyunlarda TN panel daha iyi biliyorum. CS:GO gibi. IPS panellerde ışık sızması yüzünden siyahlar çok net olmuyor açık renkli oyunlarda onlar daha iyiyken, kapalı ve koyu renkli oyunlarda TN ve VA daha iyi diye biliyorum.

TN panel kullanıcısı olarak doygunluk ayarını %150 civarına çektim. Renk sıcaklığını da 6600'da kullanıyorum. Renk açısından şu anda sorunum yok. Tabi o monitöre göre değişir. Her TN panel aynı rengi verecek diye bir şey yok. İsmini bilmediğim bir değer var, o da önemli bir etken diye biliyorum.
IPS'ten TN panel mi geçtiniz? :D TN panelin olayı daha hızlı olması ama renklerin soluk kalmasıdır zaten. Kaliteli TN'ler renk farkını çok hissettirmiyor ama orta sınıf ve aşağısında bu hissiyatı almanız normal.
Katılıyorum. TN panel kullanıcısı olarak nedense renk açısından hiçbir zaman şikayet edemiyorum. Biraz da monitörün eski yeni olup kaliteli olmasının etkeni var. Gözüme yeterince renkli geliyor şu an. Tabii üstte yazdığım gibi kendi ayarlarımı yaptım.
1608812399217.png

WhatsApp Image 2020-11-26 at 23.16.46.jpeg

Lenovo-IdeaPad-S145-15AST TN Panel soluk mu? değil canlı.
Rich (BB code):
neofetch
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmds+.        conficker@conficker-Lenovo-IdeaPad-S145-15AST
MMm----::-://////////////oymNMd+`     ---------------------------------------------
MMd      /++                -sNMd:    OS: Linux Mint 19.3 Tricia x86_64
MMNso/`  dMM    `.::-. .-::.` .hMN:   Host: 81N3 Lenovo IdeaPad S145-15AST
ddddMMh  dMM   :hNMNMNhNMNMNh: `NMm   Kernel: 5.4.0-58-generic
    NMm  dMM  .NMN/-+MMM+-/NMN` dMM   Uptime: 1 hour
    NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   Packages: 2692
    NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   Shell: bash 4.4.20
    NMm  dMM  .mmd  `mmm   yMM. dMM   Resolution: 1366x768
    NMm  dMM`  ..`   ...   ydm. dMM   DE: MATE
    hMM- +MMd/-------...-:sdds  dMM   WM: Metacity (Marco)
    -NMm- :hNMNNNmdddddddddy/`  dMM   WM Theme: Mint-X
     -dMNs-``-::::-------.``    dMM   Theme: Mint-X [GTK2/3]
      `/dMNmy+/:-------------:/yMMM   Icons: Mint-X [GTK2/3]
         ./ydNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM   Terminal: mate-terminal
            .MMMMMMMMMMMMMMMMMMM      Terminal Font: Monospace 10
                                      CPU: AMD A6-9225 RADEON R4 2C+3G (2) @ 2.600GHz
                                      GPU: AMD Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics
                                      Memory: 1936MiB / 3319MiB
WhatsApp Image 2020-11-26 at 23.17.22.jpeg

Oyunculuk için yeni nesil VA paneller ideal. Çok hızlı olmasalar da TN'i aratmıyor, renk kalitesi de Samsung'un VA panellerinde mesela IPS'e bayağı yakın. Kontrast olarak da en iyisi VA. Yani SİHA'lar çok iyi. Tek sorunu ghosting o da bazı ayarlar ile engellenebiliyor bazen. Çok profesyonel değilseniz ghostingi fark etmeyebilirsiniz bile.

Ghosting olayı yaşıyorum normal midir? Mouse arkasında ya da Chrome sekmesini hareket edince arkasından gölgesi geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı