TN vs IPS panel

Eğer bütçe sizi zorlamayacaksa geçtiğinize kesinlikle değer. 144 Hz IPS bir monitör tercih edebilirsiniz çok rahat hissedersiniz aradaki farkı. Bütçenizi ne kadar zorladığınıza bağlı tabii.

Duyduğum en saçma cümle, her panelin kendine göre artısı eksisi varken tam olarak nasıl tercih değil de zorunluluk oluyor?
Bana göre dedim zaten, senin fikrin benim umrumda değil, monitör alınırken IPS panel almak bana göre yani benim için zorunluluktur dedim zaten, canlı renkler ve ghosting olayının hiç olmaması benim için yeter de artar bile, senin lehine dair herhangi bir cümle yok. Sana demiyorum ki ben IPS almak zorundasın diye? İstersen git VA al veya TN al geç insanlar kullanmak istediğini kullansın.

Bana göre dedim zaten, senin fikrin benim umurumda değil, monitör alınırken IPS panel almak bana göre yani benim için zorunluluktur dedim zaten, canlı renkler ve ghosting olayının hiç olmaması benim için yeter de artar bile, senin lehine dair herhangi bir cümle yok. Sana demiyorum ki ben IPS almak zorundasın diye? İstersen git VA al veya TN al geç insanlar kullanmak istediğini kullansın.

IPS'te mi ghosting yok? Bak bakayım alttaki videoya dostum TN panelde mi ghosting yok yoksa IPS'te mi? Üstelik bu monitör IPS bile değil Fast IPS, IPS'de olmadığını iddia ediyorsun bir de. Normalde bu videodakinden daha fazla. Sırf düşük gecikme için IPS panelin 2 katı fiyatını TN panele verenler aptal mı da aynı ghostingi IPS veriyorsa onu almıyorlar? VA panel zaten iğrenç bu konuda ama VA panelden daha az ghosting var diye olmadığı anlamına gelmiyor. Nasıl kaliteli IPS'lerde ghosting gittikçe düşüyorsa kaliteli TN'lerde de renkler IPS'e yaklaşıyor. Yıllardır TN panel kullanıyorum, daha bir kere renklerin kaybolduğunu görmedim farklı açılardan baktığımda. TN siyah beyaz gösteriyor haberim yok sanırım. Ayrıca konu sahibine ben zaten IPS panel önerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Risk değil onlar IPS ekranla gelen şeyler. Benim monitörde de var asla rahatsız etmiyor.
Doğru IPS ile gelen şeyler. Demek istediğim bazen fazla olabiliyor, o yüzden.
IPS'te mi ghosting yok? Bak bakayım alttaki videoya dostum TN panelde mi ghosting yok yoksa IPS'te mi? Üstelik bu monitör IPS bile değil Fast IPS, IPS'de olmadığını iddia ediyorsun bir de. Normalde bu videodakinden daha fazla. Sırf düşük gecikme için IPS panelin 2 katı fiyatını TN panele verenler aptal mı da aynı ghostingi IPS veriyorsa onu almıyorlar? VA panel zaten iğrenç bu konuda ama VA panelden daha az ghosting var diye olmadığı anlamına gelmiyor. Nasıl kaliteli IPS'lerde ghosting gittikçe düşüyorsa kaliteli TN'lerde de renkler IPS'e yaklaşıyor. Yıllardır TN panel kullanıyorum, daha bir kere renklerin kaybolduğunu görmedim farklı açılardan baktığımda. TN siyah beyaz gösteriyor haberim yok sanırım. Ayrıca konu sahibine ben zaten IPS panel önerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam da düşüncelerimi söylediniz. 🤌

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı