Çözüldü TN vs IPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
TN kaliteliyse ips’i aratmaz. Sadece renk doygunlugu bir tik az gelecektir. Grafiker degilseniz bu da sorun degil. TN panel kullaniyorum ve kimseye inandiramadim tn oldugunu. tn panelin tepkime suresi genelde daha az oldugu icin oyuncular tercih ediyor. Acikcasi ikisi de alinabilir. 120hz oldugu icin tn tercih ettim ben.

Piyasada bazı TN ler oluyor ki gerçekten sabır istiyor, kendim deneyimlediğimden söylüyorum. Adeks kafede denediğim bir BenQ 240Hz monitör gerçekten hayatımda gördüğüm en kötü renklere sahipti ama şuan kullandığım VG248QG ve önceki kullandığım VP248QG asla laptopumun kendi IPS ekranını aratmıyor, fark var tabii ki ama öyle büyük bir fark yok. Tabii laptop ekranı değil de iyi fiyatlı bir IPS ekran kullanmış olsaydım farklı düşünebilirdim ama iyi bir TN çamur değil.

TN mi üstünmüş? En ucuz fakir işi panel maliyeti daha düşük diye IPS'ten bir üstünlüğü olmuyor.

Maliyetinin düşük olması onu kötü monitör yapmaz. Monitör panelleri kişinin kullanım amacına yönelik seçilmelidir. Kimi kullanıcı sadece FPS competitive oyunlar oynar TN panel tercih eder. Kimi insan siyah doygunluğu kontrast önem verir AAA oyunlar için VA panel tercih eder. Kimi kullanıcı renklere önem verir mixed kullanıcıdır IPS tercih eder. Şu anda piyasadaki Fast IPS nano IPS paneller dahil TN panellerin hızını yakalayabilmiş panel yoktur. Panelleri üretim maliyetlerine göre sınıflandırmak hatalı bir yaklaşım olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden IPS panel monitör kullanıyordum. Bundan 2 gün önce TN panel bir monitör aldım. Görüntü farkını ya çok abartıyorsunuz ya da ben farkedemedim. IPS panel ile TN panel arasındaki fiyat farkını unutmamak lazım. Fazla bütçeniz yoksa TN panel alın.
Ben özellikle çok titiz ve dikkatli biri olmama rağmen evimde iki panel de var ahım şahım bir farkı yok. En kötü TN paneli alıp en iyi IPS panel ile karşılaştırmışlar sonra çamur gibi görüntü bunlar kötü IPS görmemiş 😀 panelde siyah renk yok. Bildiğin yok. Filmlerde karanalık sahneler koyu gri bir ton. Şuan bu yazıyı IPS panelden yazıyorum hepsinin birbirine göre üstünlükleri var ama bu üstünlükler sabit değil monitörden monitöre değişiyor. Allah fanboylara akıl, onlara uyanlara da fikir versin.

Başlıkta VS içeren konuları cevaplamamak lazım. Sorarsın hangisini alıyım diye vs nedir? Birinin diğerine üstünlüğü yok, birinin diğerine farklı durumlarda üstünlükleri var. Çok konu açıldı.
Bu açtığım başlık bence senin bu fikrini söylemen için değil bilgi vermen için gelip buraya bunları demenin bi anlamı yok gidersin yetkili kişiye söylersin olur biter sana ben bu fikrini sormadım farkediyosan bu başlıkta oyüzden ilk önce soruma cevap ver kendi fikirlerini kendine sakla.
Online oyunları fazla oynuyorsan yüksek yenileme hızlı bir TN panel, hikayeli ve yüksek grafikli oyunlar için IPS panel.
Bunu zaten biliyorum ama benim sormak istediğim mesela cs go ips tn den çokmu kötü çok yani gözle görülür farkı olurmu?

Bu açtığım başlık bence senin bu fikrini söylemen için değil bilgi vermen için gelip buraya bunları demenin bi anlamı yok gidersin yetkili kişiye söylersin olur biter sana ben bu fikrini sormadım farkediyosan bu başlıkta oyüzden ilk önce soruma cevap ver kendi fikirlerini kendine sakla.

Bunu zaten biliyorum ama benim sormak istediğim mesela cs go ips tn den çokmu kötü çok yani gözle görülür farkı olurmu?
4 5 ms li VA panellerle bile cs go oynayabilirsin. Bu hissedilir aşırı bir fark yaratmaz size. Hem fps oyunları oynayıp hem AAA oyunlar oynuyorsanız asus tarafında fast ıps lg tarafında nano ıps panelleri tercih edebilirsiniz. Mesela asusun VG279QM VG259QM modellerinde ELMB açık şekilde 3ms ye kadar düşürülebiliyor gecikme süreleri ve oldukça akıcı. Monitörü kullanma amacınız sadece fps oyunları olacaksa kaliteli TN paneller renk konusunda sizi üzmez. Ama IPS panele sahip bir monitör tercih edecekseniz mutlaka gerçek gecikme sürelerini yabancı kaynaklardan araştırıp karar vermeniz daha sağlıklı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı