TN vs VA vs IPS Panel Monitör

1 ms TN panelden 4 ms VA panele geçtim. Kullandığım monitörler ultra yüksek bütçeli monitörler değildi ama yine de aradaki farkı çok rahat bir şekilde anladım, gözlerim bayram etti. TN özelliklerinden (tepkime süresi) çok mahrum kalmamak için ortada takılan VA panel tercih edilebilir.

Aslında fazla oyun oynamayan biri olarak IPS panel alsam benim için daha iyi olur.

VA paneli alacağım teşekkürler
Benim şuanki monitörüm ips panel olduğu için va'ya geçerken sıkıntı vs yaşar mıyım

Benim şu anki monitörüm IPS panel olduğu için VA'ya geçerken sıkıntı vs. yaşar mıyım?
Neden yaşayasın? Bütün artılar tek bir çerçevede toplanmıyor. Bir şeyden kazanmak istiyorsan bir şeyden kaybedersin hayatta, temel kuraldır. Dene, zevkine göre tercih yap.

IPS en güzel renk veren panel türüdür. VA ise rekabetçi oyunları çoğunlukta oynuyanlar ve yüksek Hz isteyenler için güzeldir. TN sanırım eskidi.
-
Edit:
Açıkcası ben IPS alırdım. Renklere daha çok önem veriyorum.

Hiç kullanmayan insana 165 ile 144 Hz çok az insan farkediyor deyince sanki o anlayan insanlardan hissediyor kendini, kendini küçük görüyor. Ve TN 165 Hz aliyor gidip bakın imzamdaki IPS monitörü kullanıyorum. Almadan önce TN panel kullanan birine Pubg de dezavantajlı bir durum yasar mıyım diye çok düşündüm. Sıkıntı bir süreç sonunda IPS panel aldım . Ve yağ gibi akıyor. Hiç bir problem yok FPS oyunlarında. Hikaye tarzı oyunlarda ise görüntüyü renkleri bir görün .

IPS panel bence en güzel paneldir. Söylemek istediğim şey şuydu; TN paneller gerçekten uzun kullanımda göz ağrısı baş ağrısı gibi sorunlara ciddi sebep oluyor. TN alınmamalı.

Hepinize cevaplarınız için teşekkürler va alacağım

Şu an ben bile mutlu oldum. VA güzel bir tercih olacaktır. Ama bir tık daha IPS alabiliyorsanız alın derim .
AOC monitörün tepki süresi 1 ms yazıyor ama 1 ms değil 4 ms. Tepki süresi de CS PUBG gibi oyunlarda önemli olduğu için ips düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…