Merhaba, ElectronJs ile todo App geliştiriyorum fakat backend alanında hiçbir bilgim olmadığı için verilerin depolanma kısmında takıldım. Database bağlantısı oluşturmam gerektiğini biliyorum fakat aklıma takılan konu şu. Database ihtiyaç duymadan herhangi bir şekilde ben bu verileri kullanıcının localinde tutabilir miyim?
NoSQL daha uygun gorunuyor. Kullanici yapacaklari listesini client tarafta tutarsan uygulama silindiginde gidecek, sunucunun anlami kalmayacak. Backend de tutman, her defasinda sync etmen gerekli.
Çünkü Todo uygulamalarının amacı kullanıcıların yapacaklarını kağıda veya .txt dosyasına yazması yerine daha basit ve kullanımı kolay şekilde kullanılmasıdır. Şifrelemeyi zaten yapması gerekiyor onu söyleme gereği bile duymadım.
Bir database'e kaydetmen lazım. @TerabyteForever 'ın dediği gibi encrypted şekilde tutman gerekiyor verileri. Backend tarafında uğraşmak demek bu haliyle.
Sadece mantıken soruyorum. İnputa girilen değeri json’a gönderip orada depolayarak frontend’e gönderebilir miyiz?
İnternette benzeri bir olay ile karşılaşmadım.
Sadece mantıken soruyorum. Inputa girilen değeri JSON’a gönderip orada depolayarak frontend’e gönderebilir miyiz?
İnternette benzeri bir olay ile karşılaşmadım.