Fabrika büyük oranda bitti. Deneme üretimi bile yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yollarda test sürüşünde görüldü araba.
Cahil cahil konuşarak kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. Ömrümüz boyunca hiç mi Google araması yapmadınız? Hani hükümet yapıyor ya projeyi sözde, hükümete çamur atmanız gerekecek ya, bundan mı faydalanmak istiyorsunuz? Hükümetin elli ton yanlışı var, gidin taşlayacak başka bir şey bulun.
Bunun hükümet ile çok bir alakası da yok. Projenin adı AKP'nin otomobili girişim grubu değil.
Deneme üretimi yapıldı derken?
18 Temmuz 2020'de "2 yıl sonra deneme hazırlıkları yapılacak" diyorlar.
Şu an gelinen noktada ise belirtilen:
Üstteki pentagonal (buraya gelecek espiriyi anlayanlar beğenir) beton inş. san. tic. cukka ltd. şti kısımla ilgilileri geçelim, kişi başına düşen beton miktarında ancak Çin bizimle yarışabilir, o da yapıp yapıp yıkıyor, 10 bankası battı diye haber yapıldı geçen hafta.
Psikolojiyle aran nasıl bilmiyorum, bir bilgi verilirken yuvarlak rakamlarla konuşuluyor, yazılı olarak dökümantasyon bulunmuyorsa o günümüz ana akım beyin yıkama medyası taktiğidir, 60 yıldır CIA tarafından geliştirilir.
Üretim hatlarında "toplam" 250 robot devreye alındı, otomatik çay makinesini bile saymış olabilirler. Ancak "üretim" hattında metal üretim ve biçimlendirme işlerinden bahsedilmemiş. Yalnız bak ne demişler?
Bak git bir oyuncakçıya, maket al, boya ve fırça al, evde kendi montaj istasyonunu kur. Gövde preslemesi, kabuk preslemesi, robot destekli insanların çalışacağı üretim bandı nerede bu arkadaşın? Gövdeler şurada Bursada üretiliyor, kapılar burada yalovada, contaları bizim köyden Halil İbrahim takıyor, biz birleştiriyoruz tek fabrikada demenin nesi kötü?
Bugün herhangi bir oto sanayinde olmayan bir teknolojimiz mevcut - acayip boya atan ustalar olacak fabrikada... ki bunu tüm üreticiler insansız yapıyorlar 18+ yıldır, peki o "uçucu organik bileşen" salınımını durduran filtrasyon sistemlerinin ne kadarı bizim? Sahi sen hiç yıllarca pahalı diye filtre takılmamış Yatağan elektrik santralinin yanından geçtin mi?
İlgili kaynak: 19 Temmuz 2022
Bu ülkede yaşayan, çalışan herkes dışarıya en az bağımlı hale gelmemizi ister. Sen elektrikli otomobil diye tutturuyorsun, ne saçmalıyorsun? Lithium madenlerinden geçilmiyor ülke, nükleer santral var 6 tane, hiçbir başka enerji kaynağına ihtiyacımız yok değil mi?
Otomobil fiyatlarına bakınca, Almanya'nın kendi markaları kendi halkına uygun fiyatlı veriyor, burada onu başarmalarını çok isteriz ancak inanılır değil.
Hadi yapma böyle, güzel aklını güzelleştir, birbirimize güzellik katalım.