TOGG neden bu kadar önemli?

Böyle bir şey kastettiğimi nereden çıkardın ki, sadece bu arabayı tayip ya da bir şirket yapmadı tüm Türkiye yaptı, Türk malı bir araba üretmemiz güzel. Ama tutmazsa boşa gidecek.
1- Tayip senin askerlik arkadaşın değil. Hitap ettiğin kişi, sevsen de sevmesen de ülkemizin Cumhurbaşkanlığı makamını temsil ediyor. Türkiye’de hangi siyasetçiye hitap edeceksen düzgün hitap etmelisin. Bu saygıdır. Örn: Kılıçdaroğlu, Akşener vs.

2- Zaten kimse aracı iktidar yaptı demiyor. Ülkemiz üretti diyoruz.

3- Bardağa hep boş tarafından bakmayı bırakalım. İyi forumlar.

Yıllardır dolu tarafına bakmaya çalıştık boş vaatlere ümitlendik sonu ne çıktı hüsran dostum 20 yıldır olan bir iktidar diyorum sana 1-2 yıldır değil fakir kesim senin gibi hep ümitli kalmaya çalışıyor ama sonu hep hüsran en son doğal gaz muhabbetini hatırlatayım bu ay gazı açmaya başladık 800 TL fatura geldi 2 peteğe az kafanızı çalıştırın ya artık.

Her işin bir başlangıç noktası olmalıdır. Başlangıç olarak bakarsak iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Üzerine koymaya devam ederler umarım.

Yerli malı olarak lanse edilmesi hiç hoşuma gitmiyor.

Boş beleş bir insan o makama geldi diye saygı duymak saçmalık.
20 yılda ne yaptıklarına bakarım saygı duymam için.

Hocam çok güzel örnek verdiniz doğal gaz içinde aynısı yapıldı. Yeni eve taşındık ilk defa doğal gaz yakıcaz 2 yıldır yakamadık. Ödeyemeyiz diye...

İhalelerin kime verildiği? Usulünün doğruluğu yahut girişilen işin doğruluğu vs. ayrı tartışma da yok arabayı satamazsak yok sigortası ne olacak? Bunlar safsataya girer. Zira özellikle kamu teşebbüsü olan hiçbir iş "ya satamazsak" diye yapılmaz. Tabi ya tutarsa diye de yapılmaz.
Bence yerli üretim konusu literatürde de biraz yanlış anlaşılıyor. Zira doğrudan yatırım yapıp, ucuz işgücünden faydalanan firmaların ülke içi yaptığı üretime de biz yerli üretim diyoruz. Halbuki yerli üretim içeride üretim gerçekleştikten sonra hasılatın transfer olarak dışarı çıkmadığı durumdur. Aksi halde yabancı firmaların yaptığı gibi içeride 5 üretir, dışarıya 10 çıkartırlar.

Hocam çok güzel örnek verdiniz doğal gaz içinde aynısı yapıldı. Yeni eve taşındık ilk defa doğal gaz yakıcaz 2 yıldır yakamadık. Ödeyemeyiz diye...

Örnekler vererek açıklamaya çalışıyoruz fakat bunlar at gözlüğüyle tek bir görüşle bakıyor dünyaya maalesef açıklamalarımız boş ama olsun biz yine anlatacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…