Çözüldü TOGG yerli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan_klft

Hectopat
TOGG haberlerde yerli ve milli üretim olarak gösteriliyor cidden öyle mi? Ülkeye bir kazanç sağlayacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
TOGG haberlerde yerli ve milli üretim olarak gösteriliyor cidden öyle mi? Ülkeye bir kazanç sağlayacak mı?

%51'i yerli, araba yerli ve milli diye pazarlandığı için millet arabayı yerli sanıyor. %100 Türk olmasına da gerek yok zaten, kaliteli olsun yeter.
Bana göre Türklüğünü simgeleyen herhangi bir Logo göze güzel gelmiyor.

Marka değeri ölü olduktan sonra her yere Türkçülüğü simgeleyen şeyler astır yine de 0 her zaman 0 olacak.
Katılıyorum. Logolarda herhangi bir milleti temsil etmemesi gerekir, yurtdışında satış yapamaz.

Bana göre Türklüğünü simgeleyen herhangi bir Logo göze güzel gelmiyor.

Marka değeri ölü olduktan sonra her yere Türkçülüğü simgeleyen şeyler astır yine de 0 her zaman 0 olacak.
Yani işin özü, logonun güzelliğine bakılmıyor sadece.

Logo bu olsun demedim, bu logolar güzel ama olmaz dedim.

Araç yerli ve milli zaten. 150 milyon kez yazıyoruz.

Marka bizim, araba %49 ithal. Nasıl yerli ve milli oluyor bu araç? Kaldı ki bunun üzerinde durulmaması lazım zaten. "Yerli ve milli" diye pazarlamaya çalışmak duygu sömürüsüdür, insanlar yabancı markalardan örnek verip "Bak bu da %100 Alman değil ama Almanlar şikayetçi değil" diyor ama bu arabalar zaten "Yerli ve milli Alman aracı" diye pazarlanmıyor.

Katılıyorum. Logolarda herhangi bir milleti temsil etmemesi gerekir, yurtdışında satış yapamaz.
Hocam zaten Dünyada Türkler sevilmiyor tarihsel olarak barbar olarak tarihe kazınmışız.

Hiç bir millet kolay kolay bizi kabullenmeyecek farkında değiliz kendimizi hep şişirip duruyoruz 200 sene öncesi, 500 sene öncesi artık sadece birer tarih oldu.

Yarınlar önemli şimdisi söyleyeceklerim bu kadar.

Zaten hiç birimiz %100 Türk değiliz DNA'mızda max %20'lik Türklük barındırıyoruz.

Yerli ve milli olabilmesi için tüm altyapı entegresi 0'dan Türkçe yazılım ile yazılması gerekiyor.

Kullanılan yazılımlar bile yabancı kaynaklı kodlar ise o yerli değildir.

Yazılımın tamamı Türk mühendislere ait. Az önce CNN'de dinledim.

Türkiyede üretilen ürünler yerlidir. Milli olabilmesi için de Türkiyeye özgü olması gerekir kısmen de millidir. Konu tartışmaya kapalıdır.

%51 oranında yerli evet. Lakin bu alt takımın, tasarımın yerli olduğu manasına gelmiyor. Peki bu kötü bir şey mi?
Hayır, tam aksine gayet doğal karşılanabilecek bir şey. Tüm dünyada direkt olarak %100 yerlilik ile üretilen bir araç doğru düzgün yok. TOGG'un tek sıkıntısı, oranın nispeten düşük olması. Tabii bunun için de TOGG Ar-Ge merkezinde çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Yaklaşık 15 yıldır kendi teknolojisini geliştirmeye çalışan bir ülkedeyiz. Bu tür durumların doğal karşılanması gerekirken çok garipmiş gibi karşılanması durumun garipliğinden daha da garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…