TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım

stormtrooperknn gülmen için bir neden yok.
Bu "Amerika" severlik nereden geliyor Allah aşkına? Amerika bulunduğu duruma süt satarak mı geldi? Birazcık bakış açınızı değiştirin. Bu kadar pis bir geçmişi olan ülkeyi örnek göstermeniz için hiçbir neden göremiyorum açıkçası. Gerçi geleceğinin de geçmişinden farklı olacağını hiç sanmıyorum, namı değer "Amerika".
 
Son düzenleme:
Maalesef ülkede yapılan iyi işleri söylediğimizde eğer iktidar yaptıysa ve karşımızdaki kişi iktidarı sevmiyorsa, direkt olarak çomar diyor. Böyle bir zihniyet oluştu. Özellikle 17-25 yaş aralığında bu durum var. Ya kardeşim vatana millete faydası var mı yapılan bir işin? Varsa kimin yaptığını niye sorguluyorsun? Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu göstermiyor mu? Çok güzel bir yere parmak bastınız hocam.
 
Bir şey "üretiyor" olmamız iyi güzel de yine vatandaşın bu arabayı alamayacak olması pek heyecanlandıran bir şey değil maalesef.
 
ÖTV ve KDV indirimi yapılmalı. Bu piyasada kimse bu arabaları almaz. Madem bu kadar yerli ve milli seviciler, o zaman düşük fiyattan satsınlar da gavurlara para ödemeyelim.
 

Allah'ım sen bana sabır ver vallahi her şeyi eleştriyorsunuz tarım örneği vermişi yahu hem araba alınmadığını söylemişsiniz hayır öyle bir şey yok siz forumlardaki açılan konulara bakmıyorsunuz forumda sosyal medyada ülke batmış yazıyorsunuz konulara bakıyorum maşallah 8000TL altı neredeyse kimse laptop önerisi istememiş doğru düzgün yok inanmıyorsanız forumda yeni açılan konulara bakın ayrıca araba alınmaz demişsiniz pahalı olur demişsiniz şimdi 9000-10000TL laptopa veren bu kadar insan varken arabaya neden 300000TL veremesinler soruyorum ayrıca daha ucuz olacak mutlaka tamam yarısını biz alıyoruz yurt dışından ama yine de yarısının dahi yerli üretim olması normale göre çok düşürülecektir bakın elektrikli araç fiyatlarına 1 milyon TL bizim aracımız 400000TL zaten biz alamasakta yurt dışından alınır satılır ha alan adın meselesindede böyle şeyler olabilir nerede bilecek böyle alan adı olduğunu TOGG nereden bilecek böyle şeyler firmanın zayıf olduğunu göstermez tarım meselesi var bir de gerçekten gülüyorum Hollanda tabii ki daha iyi olacak bizim iklimimix ile onların iklimi denkmi bizde biraz kıyıya çık karasal bozkır ikincisi zaten bizim halkımız ile onların halkı denk değil bizde üretim kapasitemiz halkı besledikten sonra doğru düzgün elde bir şey kalmıyor nufüsümüzü öldüremeyeceğimize göre böyle kalacak ülke artık halkımıza bile küçüktende olsa yetmemeye başladı hem Almanya tarımda dünya birincisi sanki Hollanda'nın altında o ülke korkmayın siz geçelim Uganda araba üretti meselesine o zaten markalaşmadı ki TOGG zaten bir firma ve oranın alım gücü bizden çok çok daha düşük halkı su bile içemiyor ayrıca ben eko iskender çorba kola ve biraz da karışık pide yedim AVM'de neyse ayrıca o ürettiği araç markalaşmadı bile bizde markalaşacak bu da ekonomiyi zamanla güçlendirecek hem merak etmeyin Uganda'da gsyh yükseliyor inanmayanlara resimde atacağım her şeyi eleştirip karamsar düşünürseniz hiçbir yere gelemeyiz bu kadar karamsar olmayın.



 
2 saat sizinle hiç el/ağız dalaşına giremem. Önceki yorumlarda fikirlerimi içerikler ve bağlantılar üzerinden sundum. Ümraniye'ye selamlar. İstediğiniz düşünceye inanabilirsiniz.

 
Çıktığı zaman ucuz araba alma hayalini kurarak bu arabaları bekleyenlerin fiyatı öğrenince tepkisini merak ediyorum. Kabul edilebilir menzil sunan versiyonundaki sadece bataryanın %60 ÖTV + %18 KDV'li fiyatı, baz paket Corolla kadar çünkü.

Bu arabalar sadece ihracat için yapılıyor ama arabanın toplam maliyetinin çok büyük kısmı ithal parçalardan oluşuyor. Şasi, motor, batarya gibi ithal şeylerin maliyeti çok yüksek ve bu da kârlılık düzeylerini çok aşağı çekiyor. Ayrıca projenin işler halde kalabilmesi için açıklanandan daha fazlasını üretip satmak lazım.

Kısacası bu işin sonunun nasıl olacağını merakla bekliyorum. Maliyetin %80 civarını oluşturan şeyler ithal, yıllık üretim sayısı çok düşük, kârlılık az olacak. Çok da umudum yok açıkçası.
 
Son düzenleme:
Bu arabalar ucuz olmayacak. Yurt dışında satma amaçlı olacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…