TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım

Sizin dediğiniz gibi olsaydı fabrika inşa edilmezdi.
Ayrıca diğer köklü firmalarda çalışan isimler de bu firma da çalışmazdı.
Araba yapılır mı yapılmaz mı bilmem ama bu ülkede Uzay Ajansı kuruldu yıllarca yazı bile paylaşmadı sonrasında birden 2023 uzay. Sonra kiraladığı lüks arabalar çıktı, garson ve temizlik görevlisi iş başvuruları çıktı ortaya. Sonra geçiş garantili yapılan köprülere yatırım yapıldı, uçuş garantili havalimanlarına yatırım yapıldı. Geçiş garantisinin %1'i kadar yolcu kullanmadı. Bunların hepsi halkın cebinden yapıldı. Ama halkın çoğunluğu bunları kullanamadı. Tıpkı çıkarsa bu araba gibi. Herkesin cebinden çıktı ama kimse kullanamayacak.

Sanırım fiyatı hakkında bir bilgi yok. İyimser düşünürsek görseldeki araç 250 bin TL olması bile hayal kırıklığı yaratır. Orta kesim bu araca ulaşamazsa elde kalır gibi. Sonuçta 2018'te bu aracı tasarlayan şirket bir benzerini Asya pazarına sundu ve ilgi görmedi. Bizde de Yelizler, fenomenler ve pudra şekeri kullanan alıp bir kaç ay sonra sahibinde ilanlarında görürüz.

Umarım yerli otomobile özel vergiler vs. düşürülür de ülkemizde üretilen arabayı ülkemizin vatandaşı rahat rahat alabilir.
Yapmazlarsa çok büyük ayıp olur zaten, vergi indirimi doğrudan yapılamasa da yurt dışındaki ülkelerde yapıldığı gibi modele özel para teşviği yapılabilir veya teşvik şirkete yapılıp aracın baz fiyatı dolayısıyla da toplam fiyatı daha aşağıda gösterilebilir.
Çok fazla pahalı olacağını düşünüyorum ki zaten öyle olacak. Tesla almak daha mantıklı.
Tesla'lar ne kadar haberin var mı senin? Bir Tesla alacağına iki tane EQC alıyorsun (kıytırık model 3 dahil değil).
Ek olarak CEO'nun açıklaması C segment ICE SUV'larla rekabet edeceği şeklinde ki buradan en boşunun MG ZS gibi bir fiyattan başlayıp dolusunun da GLB seviyelerine doğru gidebileceğinden bahsedebiliriz, bahsettiğin Tesla'nın SUV'unun en az 3'te 1'i yani.
Sonuçta RTE seçimi kaybetse bile(anketler ve tahminler öyle gösteriyor) elimizde işleyen bir fabrikamız olacak. Yeni gelenler de(mevcut muhalefetten ümidim yok ama) umarım fabrikayı devam ettirirler.
Ben bunu diyince bana çomar diyorlar hemen ama benim bu araba konusundaki tek endişem de tam olarak dediğiniz şey, bir vasıfsızın diğeriyle değişmesi ve daha kötü olarak bu sefer işin içine siyasal ideoloji farkının da girmesi. Malum ülke siyaseti sadece kendi ideolojisindekileri kayırıp ötekilerin önünü kesmekten ibaret.

Öncesinde paylaştığım haberi buraya tekrar sunayım. Hala konunun idrak edilemediğini düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uganda'nın ürettiği hibrit otomobil ve haber 2019 yılına ait. Sizce araba üretmekle ülkenin kalkındığı görülmüş müdür? Biz yerli araba yapınca bunu ne kadar insanın alabileceğine yönelik geniş perspektif bulunuyor mu? Yerli araba yaptığınız an Avrupa'da konuşulacağınızı mı sanıyorsunuz?

Yukarıdan Uganda'nın bulunduğu listeye de erişebilirsiniz.

Tekrar ediyorum: Yerli araba yapmak bir gelişmişlik verisi değildir. Gelişmişlik teknolojiyle, sanayiyle, alım gücüyle, adaletle, iç ve dış bağlantılarınızdaki kabiliyet ile ölçülür.

İçerik tekrarı: Yerli otomobil: Uganda 'güneş enerjili' ve 'elektrikli'den sonra yerli

Elin almanı kendi aracını milletine 40-50k dan veriyor. Bizim araç yerli üretim zaten parçalar dolara endeksli değilse halkımıza 40-50k dan vermeleri lazım. Vermezlerse de kimse Almanya bizi kıskanıyor demesin.

Yapılsında halk yine alamayacak ? Ben şu arabayı max 80bine alamadıktan sonra ne yapayım benim için bir farkı yok ithal arabalardan o zaman. 300-500 arasında olacağı konuşuluyor.

Her ne kadar TOGG, İHA'lara göre çok çok yüzeysel durumda olsa da; istihdam ve teknoloji geliştirme imkanları var. Gelişme böyle oluyor. Tabii ki de yarısını ithal ederek ürettiğin bir araba ile pek bir şey beklememek gerek. Ama Teknoloji ve İstihdam işte...

Öncü şirketlere ihtiyacımız var. Yandaş olmayan, gençlere kapıları sonuna kadar açık şirketlere. Böyle gelişirsin, araba satarak değil.

TOGG üretilir üretilmez, bilmem. Ama elbet bir gün gerçekleşecek. Teknofest'e bakın ya. İnsanlar vakitlerini tatille geçirmek yerine neler yapıyorlar.

Böyle insanlara ihtiyacımız var. Bir de böyle insanların çalışacağı uydu firmalara.

TOGG'un yerli olması demek, bu demek benim için. Bunun dışında bir yorum yapmak, fabrikadan banttan ilk araç inene kadar gereksiz olur.
Yapılsında halk yine alamayacak ? Ben şu arabayı max 80bine alamadıktan sonra ne yapayım benim için bir farkı yok ithal arabalardan o zaman. 300-500 arasında olacağı konuşuluyor.

Alamazsın. Türkiye'de yerli ürerim yapan yabancı firmalar varken bu çok zor olur.

Motoru ithal ve kurla alınan bir aracı, nasıl ucuza satacaksın?

Alamazsın. Türkiye'de yerli ürerim yapan yabancı firmalar varken bu çok zor olur.

Motoru ithal ve kurla alınan bir aracı, nasıl ucuza satacaksın?
Bunu anlayamıyorlar işte hocam, her şeyi dibine kadar yerli olsa da o üretim-tedarik zincirinin eninde sonunda kura bağlandığını kavrayamıyorlar.
Ben açıkçası aracın aşırı ucuz olmasında değilim, rekabete göre nasıl olduğu benim için önemli. Eğer bu araç elektrikli olmasına rağmen ICE'lerle aynı fiyatta sunulursa ve en azından Tesla seviyesinde bir kaliteye sahip olursa sonuna kadar alınır, çünkü EV olarak rakibi diyebileceğimiz tek araç MG ZS EV olur, onun da boyutu, menzili ve kalitesi ortada, direksiyon derinlik ayarı bile yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…