Volkwagen tayfası çoğunlukla tok kapı sesinin otomobilin kalitesini ve sağlamlığını belirttiğini söylüyor. Araştırmalarım sonucunda aracın kapısının sesini tok yapmak oldukça basitmiş. Tok kapı sesi önemli mi? Tok kapı sesi olan otomobil alınır mı? Tok kapı sesi otomobil seçiminde bir kriter mi?
Showrumda ( doğru yazamadım)
Özel olarak ses yalıtımı olduğu için aeaba kapılarını kapatırken tok ses çıkıyor. Aynı şeyi garajda denediğim zaman ses berbat çıkıyor.
Seri üretimde 1 civatadan kısmaya çalışıyorlar, kolay 50 TL'lik iş dendiğine bakma. Sorunun cevabı iki araba yan yanaysa bak, kendin alacaksan kaza testlerini izle.
Bunun VW'den bağımsız olarak tok sesli olması işçilik/bağlantı/materyal kalitesinin biraz daha iyi olmasıyla bir bağlantısı genellikle oluyor. İç panel materyali en ucuz sert plastiktense, fitiller ucuz olsun diye ince tutulmuşsa, işçilik kötüyse bunlar çarpma anında ek sese neden olabiliyor.