Tok kapı sesinden arabanın kaliteli olup olmadığını anlamak

Sese biraz zaman ayırsa düşük kalite modellerde de görülebilir.

Nereden duyduğumu hatırlamıyorum ama ek yerlerinin aralarına bakmak diye bir şey var. Ona göre yargılamıyorum veya sürekli dikkat etmiyorum ama dikkatimi çektiğinde düşük kalite araçlarda eşitlik namına hiçbir şey göremiyorum.

Yüksek Lisans'ta Tüketici Davranışları dersinde bunun örneğini görmüştük. Chrysler markası müşterilerin aracı inceledikten sonra kapıyı kapatıp sesine baktıklarını farketmiş ve bunun üzerine çalışmış. Yani net bir gösterge değil bence. Algı olarak kullanılabilir.

@Bir Matmazel Passat’ta da karton ve köpük ile yalıtım yapılıyordu.
Ben zaten dikkat etmişseniz kapının sesi ile birlikte ağırlığından bahsettim. Yani sesi tok gelse bile ağırlığı ile beraber ele alınacak bir şey bu. Ayrıca aracın direklerine vurmak ve oradaki sese bakmak daha mantıklı. Direklerin sağlam olması da güvenlik açısından önemli bir faktör.

Üzülerek söylemek zorundayım ki size katılmıyorum maalesef.
Herkesin kendine göre fikirleri var ama önemli olan bu fikirleri mümkün olduğu kadar önyargılardan arındırmak. 3008/5008/508'i kullandım son 1.5 yıllık süreçte, hepsi kendi sınıfında oldukça iyi arabalardı. Rakiplerinin de çoğunu kullandım hatta 3008'in başka bir rakibi benim şimdiki aracım.

Herkesin kendine göre fikirleri var ama önemli olan bu fikirleri mümkün olduğu kadar önyargılardan arındırmak. 3008/5008/508'i kullandım son 1.5 yıllık süreçte, hepsi kendi sınıfında oldukça iyi arabalardı. Rakiplerinin de çoğunu kullandım hatta 3008'in başka bir rakibi benim şimdiki aracım.
Şu an ne kullanıyorsunuz hocam? Engin bilgilerinizden yararlanmak için sizi takip edeyim :d

Neden 3008'in rakibini kullanıyorsunuz peki?

Ben zaten dikkat etmişseniz kapının sesi ile birlikte ağırlığından bahsettim. Yani sesi tok gelse bile ağırlığı ile beraber ele alınacak bir şey bu. Ayrıca aracın direklerine vurmak ve oradaki sese bakmak daha mantıklı. Direklerin sağlam olması da güvenlik açısından önemli bir faktör.
Karpuz değil bu araçlar. Kaporta sacı hafifletmek için hepsinde ince artık. Şasi ise hepsinde güzel bir noktada uzun zamandır. NCAP sonuçlarına kıyaslama amaçlı bakabilirsiniz. Ayrıca, tokatlama ile araç kıyaslamaktan vazgeçin. Alaşım, kaynak veya yapıştırma işlemi ve gördüğü işlemler materyalin sesini etkiler. Yani teneke gibi ses çıkaran bir metalin sertliği, daha kalın ve daha tok ses çıkan bir metalinkinden daha fazla olabilir.

Şu an ne kullanıyorsunuz hocam? Engin bilgilerinizden yararlanmak için sizi takip edeyim :D
Engin bilgi diye kinaye yapmaya gerek yok, üzdün. :D Öyle çok engin bir bilgim de yok ama son araba alım dönemim yakın olduğundan C HB/C SUV/D Sedan modellerin büyük kısmını ikişer hatta üçer defa test etme şansım olduğu için bazı tecrübelerim daha taze durumda.

@Bir Matmazel Arka koltuklar için masa, biraz daha geniş arka alan ve bagaj ihtiyacım vardı. Yoksa 3008 alacaktım. Süspansiyon konforu da Tiguan'da biraz daha iyi ama sportiflik ve tasarım anlamında 3008 daha iyiydi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı