Tom Clancy's Rainbow Six: Siege işlemci kullanımı fazla

Sooso

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. R6 oyunu bu kadar işlemci kullanmazdı eskiden. Oyun içerisinde değil fakat arka planda başka işler yaparken işlemci kullanımı %100'lere yaklaştığında anlık donmalar yapıyor. Bu konuda araştırdım ve 1-2 bi' şey buldum ama güvenlik yaması iptal vs deniyordu. Başka bir çözüm falan yapmam gereken bir olay var mı?
  • i5 6600K 4,5 GHz de hız aşırtmalı şu an.
  • GTX 1070.
  • 16 GB RAM.

asdafs.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. R6 oyunu bu kadar işlemci kullanmazdı eskiden. Oyun içerisinde değil fakat arka planda başka işler yaparken işlemci kullanımı %100'lere yaklaştığında anlık donmalar yapıyor. Bu konuda araştırdım ve 1-2 bi' şey buldum ama güvenlik yaması iptal vs deniyordu. Başka bir çözüm falan yapmam gereken bir olay var mı?
  • i5 6600K 4,5 GHz de hız aşırtmalı şu an.
  • GTX 1070.
  • 16 GB RAM.

Eki Görüntüle 1414864

Grafik ayarlarıyla oynayıp kullanımını düşürebilirsiniz fakat anlık donmalar başka bir şey kaynaklıda olabilir.
Sıcaklık değerleriniz nasıl o donma esnalarında.

Grafik ayarlarıyla oynayıp kullanımını düşürebilirsiniz fakat anlık donmalar başka bir şey kaynaklıda olabilir.
Sıcaklık değerleriniz nasıl o donma esnalarında.
Hocam ayarlar ultra seviyede. Donma herzaman olmuyor çok nadir oda dediğim gibi işlemci kullanımı %100 ü buluyor. Şimdi dikey senk. açtım 60 fps ye sabitlesin belki kullanım düşer diye. Yok bu sefer %100 de sabit kalıyor işlemci kullanımı :S Çok garip 60 fps yapınca gpu kullanımı 47 lere kadar düştü işlemci tavan yaptı. Serbeste alınca fps yi gpu 100 işlemci 87 oluyor

Hocam ayarlar Ultra seviyede. Donma her zaman olmuyor çok nadir oda dediğim gibi işlemci kullanımı %100'ü buluyor. Şimdi dikey senk. Açtım 60 FPS'ye sabitlesin belki kullanım düşer diye. Yok bu sefer %100 de sabit kalıyor işlemci kullanımı: S çok garip 60 FPS yapınca GPU kullanımı 47'lere kadar düştü işlemci tavan yaptı. Serbeste alınca FPS'yi GPU 100 işlemci 87 oluyor.

100 de 100 de kullanmasında bir sakıncası var mı ki?
Hatta daha iyi bence darboğaz olup olmadığı da anlaşılıyor.
Benim de birçok oyunda 97'de 98 oluyor.
Görev yöneticisine girince zaten ilk başta artıyor o normal.
Donmalara gelirsek dediğim gibi sıcaklık kaynaklıda olabilir. Depolama aygıtı kaynaklıda olabilir.
Depolamayı teste sokun isterseniz. HD Tune ile error scan kapalı olacak şekilde tarayın HD sentinel programı ile de sağlık durumun kontrol edin.
Bir de oyun esnasındaki sıcaklıklara bakarsınız malum yaz geldi 5 6 derece daha sıcak olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı