SPD kısmı lazım bize.
Memtest için link atmanız mümkün mü acaba?Bende Hynix CJR var. 3800MHz CL16’da kullanıyorum. 3600MHz 16-22-22-42 1.45V deneyin ilk başta. Memtest ile test edin 5 dakika civarı sürse yeter. Durumu yazarsınız.
3200MHz CL16 RAM'i 3800MHz CL16'ya overclocklama
Selamlar herkese. Hynix CJR zarlara sahip XPG D60G 2x8 3200MHz CL16 RAM'lerimin sınırlarını Gigabyte X570 Aorus Elite ile zorlayarak 3800MHz 16-19-19-36 1.39V şeklinde çalıştırdım. Memtest86 ile test ettim, herhangi bir sorun yok. Sistem stabil bir şekilde çalışıyor. Gecikme süresi 70-71...www.technopat.net
Kurulumu basit Youtube’da ve bu forumda bir sürü içerik var bununla alakalı.Memtest için link atmanız mümkün mü acaba?
Tamam hocam sağolun başlattım testi. Sizi de uğraştırıyorum, kusra bakmayın. Hiç anlamıyorum bu işlerden.Kurulumu basit Youtube’da ve bu forumda bir sürü içerik var bununla alakalı.
Fişi prizden çekip BIOS pilini çıkarın. BIOS pili takılı değilken başlatma tuşuna basın bir kaç kere. Bir kaç dakika sonra prize bağlayıp başlatın. Açılmazsa kendi kendine reset atsın, otomatik olarak BIOS sıfırlar zaten. 18-22-22-42 iken 1.45V voltaj da verdiniz mi?Tamam hocam sağolun başlattım testi. Sizi de uğraştırıyorum, kusra bakmayın. Hiç anlamıyorum bu işlerden.
Bir de 18-22-22-42 seçmeme izin verdi hocam. 16 seçimi yok. Kendim değiştirdim yine olmadı. @Vorplody
Memtest'te hata çıkmadı fakat dediğimgibi gecikme CL 18 oldu. Onu 16 yapma şansımız yok mu hocam? Sonra da voltaj değişeceğiz sanırım.
@Vorplody hocam acil yardımınız lazım, memtest kapanmadı ve reset attım. Bilgisayar açılmıyor, sürekli kendinş resetleyip duruyor.
Ram uyarısı veriyor anakart. Bir ara 1 tanesi takılıyken çalıştı, sonra yine gitti. Bios pili falan çıkardım nafile hocam, açılmıyor bilgisayar.
Tam olarak dediğiniz şekilde 1.45V verdim hocam. BIOS pilini çıkarmadan önce kendini resetliyordu. Ben çıkarıp denedim, yine DRAM ışığı yanıyordu. En son kapattım RAM'leri tek tek denedim. 1'ini takınca açıldı BOOT Menu uyarısı verdi. BOOT'a da giremedim. BIOS'a girdim. Ayarlar sıfırlanmıştı ama bilgisayar açılmadı. Sonra diğer RAM'i, ikisini veya tekli şekilde tüm kombinasyonları denedim, hiç açılmadı bir daha. Hep DRAM ışığı yanıyor ve anakart LED'i beyaz yanıyor.( Normalde kırmızı)Fişi prizden çekip BIOS pilini çıkarın. BIOS pili takılı değilken başlatma tuşuna basın bir kaç kere. Bir kaç dakika sonra prize bağlayıp başlatın. Açılmazsa kendi kendine reset atsın, otomatik olarak BIOS sıfırlar zaten. 18-22-22-42 iken 1.45V voltaj da verdiniz mi?
@MayCrasH @Tolga Samet bir el atarsa iyi olur. Yaptığınız ayarlardan kaynaklı böyle bir şey olmaması lazım, verdiğiniz voltaj da yüksek değil. CL16 yapamadım dediniz, hazır profil tarzı bir şeyle mi yaptınız? Bende bu şekilde tek tek ayarlanabiliyor bütün değerler, ben ne seçersem öyle çalışıyor.Tam olarak dediğiniz şekilde 1.45V verdim hocam. BIOS pilini çıkarmadan önce kendini resetliyordu. Ben çıkarıp denedim, yine DRAM ışığı yanıyordu. En son kapattım RAM'leri tek tek denedim. 1'ini takınca açıldı BOOT Menu uyarısı verdi. BOOT'a da giremedim. BIOS'a girdim. Ayarlar sıfırlanmıştı ama bilgisayar açılmadı. Sonra diğer RAM'i, ikisini veya tekli şekilde tüm kombinasyonları denedim, hiç açılmadı bir daha. Hep DRAM ışığı yanıyor ve anakart LED'i beyaz yanıyor.( Normalde kırmızı)
Hocam CL 18 olarak düzeltmiştim, kabul etmedi diye. Evet 1.45V ile bozulmamalıydı. Yalnız Memtest devam ediyordu, sorun yoktu. 20 dakika sonra falan ESC'ye bastım ve kapanmadı, dondu. Sonrasında bunlar yaşandı. Hazır profil de oluşturmadım. @Tolga Samet@MayCrasH @Tolga Samet bir el atarsa iyi olur. Yaptığınız ayarlardan kaynaklı böyle bir şey olmaması lazım, verdiğiniz voltaj da yüksek değil. CL16 yapamadım dediniz, hazır profil tarzı bir şeyle mi yaptınız? Bende bu şekilde tek tek ayarlanabiliyor bütün değerler, ben ne seçersem öyle çalışıyor.
Eki Görüntüle 508913
Memtest’te hata gözükmüşmüydü hiç? Yoksa o 20 dakika boyunca sıkıntısız devam mı etmişti?Hocam CL 18 olarak düzeltmiştim, kabul etmedi diye. Evet 1.45V ile bozulmamalıydı. Yalnız Memtest devam ediyordu, sorun yoktu. 20 dakika sonra falan ESC'ye bastım ve kapanmadı, dondu. Sonrasında bunlar yaşandı. Hazır profil de oluşturmadım. @Tolga Samet