Çözüldü Tomb Raider oynarken bilgisayar kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
5
Yer
Sarıyer, İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Tomb Raider (2013) oyununu açtıktan yaklaşık 5 dakika sonra bilgisayar kendiliğinden kapanıyor. Tekrar açma tuşuna bastığımda bilgisayar açılmıyor. Açmak için güç kaynağının şalterini kapatıp tekrar açıyorum ve bilgisayar açılıyor. Diğer oyunlarda saatlerce oynamama veya saatlerce film izlememe rağmen kesinlikle kapanma olmuyor. Oyun orijinal olduğu için Steam üzerinden oynuyorum.

Bilgisayarımın özellikleri:
  • İşlemci: AMD X6 FX 6300 3.5 GHz (standart hızda çalışmaktadır),
  • RAM bellekler: GSkill 2x4 GB Dual Kit 2133 MHz (standart hızda çalışmaktadır),
  • Anakart: Asus M5A97 R2.0 (en güncel BIOS sürümü yüklü ve BIOS fabrika çıkışı haliyle kullanılıyor),
  • Ekran Kartı: Asus GTX 770 DirectCU II OC 2 GB GDDR5 256 Bit (en güncel sürücü yüklüdür),
  • Harddisk: Seagate 1 TB 7200 RPM,
  • SSD: Corsair Neutron GTX 120 GB (Windows 8.1 kuruludur ve günceldir),
  • Güç Kaynağı: Xilence XP750 Gaming Edition 80+ Bronze 750 Watt Modüler (kısa devre, aşırı yük, aşırı gerilim korumaları ve Aktif PFC)
  • İşlemci Soğutucu: Corsair H60 sıvı soğutma (arka egzoz kısmına doğru şekilde takılmıştır),
  • Kasa: Zalman Z11 Plus (ön kısımda 2x 12 CM, üst egzozda 2x 12 CM, yan kapaklarda egzoz 2x 8 CM fanlar bulunmaktadır),
  • Priz: Akım korumalı çoklu priz kullanılmaktadır.

Bilgisayar kapandığından dolayı maalesef işlemci, anakart ve ekran kartının sıcaklıklarının hangi seviyeye çıktığını kaydedemiyorum. Bu durum hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer oyunlarda bu sorun var mı? Tomb Raider oynarken sıcaklıkları kontrol edebilsen iyi olurdu.

Abi sistemi tamamen sök ve yeniden tak. Eski bilgisayarımda benim de başıma gelmişti. Ne alaka ise RAM'i değiştirince düzeldi.

Sorun oyunda büyük ihtimal. Oyun güncel mi ?

Kardeş, RAM'inin 1 tanesini çıkart. Tek RAM'le oynamayı dene. Bende 1 sene önce olmuştu bu tarz olay. GTA IV oynarken birden ekran mavi oldu. Garantiye götürdüm, RAM yanmış dendi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette tek oyunla ilgili olan bu tarz durumlarda genelde RAM leri tek tek deneyin demişler. O şekilde bakabilirsiniz bir de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı