Yazılıma hangi dilden başlamalı?

• Konuyu başlatan KMDS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 505
Her programlama başlığını açtığımda en az 3 tane "Nasıl başlayayım?" minvalinde sorular var.

Önce bu soruyu Web'de araştırmak lazım.

Her programlama başlığını açtığımda en az 3 tane "Nasıl başlayayım?" minvalinde sorular var.

Önce bu soruyu Web'de araştırmak lazım.
konuyu ben açmadım ya başka birinin konusunda adam c zaten biliyorsan python rahatça öğrenirsin diye bende onu yanıtladım meraktan hangisi daha kolay diye modlar bana konu açmış :/

Hocam, bence kolay ve zor dil diye bir şey var. Assembly vs Python desek arada fark olmaz mı?

Ne yapacagina gore degisir.

8042 klavyenin LED konfigurasyonunu degistirmek istiyorsundur; bunun spesifikasyonu belli.

Kod:
out 0x60, hedeHodo

0x60 ve 0x64 portundan controller'a direkt data gonderebilirsin.

Bu seviyede donanim uzerinde hakimiyetin python'da yok, zira bunu python ile yapamazsin.

Syntax olarak bakarsan elbette python daha yakin insan diline ama bu her high level dil icin gecerli.
Ekrana "merhaba dunya" yazdiracaksan elbette python cok daha anlasilir ama dili ise gore seceriz; isi tanimlamadan dile kolay ~ zor yakistirmasi yapilamaz.

Dil bilgisayara git sunu yap sonra da bunu yap dedigin bir alet yalnizca; nasil bir yazilim ortaya cikarmak istedigine gore ideal alet degisiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı