Topa nasıl vurulur?

Okul takımında kaleci seçildim ama topa çok iyi vuramıyorum ve 2 haftaya turnuvamız var. Pas falan iyi ama top auta çıktığından benim başlamam gerekecek ve birçok kişi olacak o an. Yanlış bir yere atarsam direkt gol yiyebilirim.

Havadan gidecek şekilde az çok ayak içiyle vurmaya çalışıyorum ama yok, hep başka yerlere gidiyor.
İşte bu yüzden doğru vurmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Okul takımında kaleci seçildim ama topa çok iyi vuramıyorum ve 2 haftaya turnuvamız var. Pas falan iyi ama top auta çıktığından benim başlamam gerekecek ve birçok kişi olacak o an. Yanlış bir yere atarsam direkt gol yiyebilirim.

Havadan gidecek şekilde az çok ayak içiyle vurmaya çalışıyorum ama yok, hep başka yerlere gidiyor.
İşte bu yüzden doğru vurmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Ben parmak uçlarımı içe alıp, abanarak vuruyordum. Kendi tekniğinizi bulmanız gerekebilir.

topunu alıp boş bir alana git. Hedefler belirle ve hedeflere doğru atmaya çalış (hedefleri vurmak daha ileri bir seviye).

Belli basit vuruşlar var; topa vururken (sağlak isen) sola doğru yön vermek için ayak UCUNUN sol kısmı ile; sağa doğru yön vermek istiyorsa ayak UCUNUN sağ kısmı ile ; yön vermekten öte uzun mesafe için (abanma) ayağının ucuyla (bkz: pisburun, sivriburun) vurmalısın ama burda dikkat et tırnağın batabilir, parmağın zedelenebilir, krampon giyersen çok daha iyi olur.

son olarak bol bol alıştırma, ayrıca sen kalecisin odaklanman gereken nokta korumak, saldırmak değil. İlk önce kaleni kolla şutta ortalama olsan bile yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı